Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaMAKARSKAImate 50+ i želite besplatno na gradski bazen? Može, ali pod uvjetom...

Imate 50+ i želite besplatno na gradski bazen? Može, ali pod uvjetom da mjesečno plivate 8 puta!

Grad Makarska napokon je donio i objavio Pravilnik o financiranju članarine za bazen JU Gradski sportski centar Makarska koji je predviđen posljednjim izmjenama Odluke o socijalnoj skrbi. Sada su dakle poznati uvjeti korištenja kao i period u kojemu je bazen grartis za populaciju 50+, a to je od 1.veljače do 30.travnja te od 1.listopada do 31.prosinca. Javni poziv se objavljuje do 25.u mjesecu.

Osim što zainteresirani moraju imati 50 i više godine te više od tri godine imati prebivalište na području Makarske, zanimljiv je uvjet po kojemu korisnici imaju pravo samo ako su u prethodnom mjesecu plivali na bazenu najmanje osam puta! Potvrda da je bio na bazenu vidi se u kartonu.

Logično je da se korisnik može razboljeti ili pak ozlijediti, ali za dokazati da je opravdanmo izostao s plivanja treba mu, baš kao u školi, ispričnica od liječnika.

Ako je naš sugrađanin ispunio sve te uvjete, idući mjesec i dalje ima pravo na besplatno plivanje u gradskom bazenu.

No, ako je neopravdano izostao, primjerice, ako mu se nije dalo jer mu je bilo ugodnije ispod dekice, ili ako mu je jednostavno bilo prehladno, što ne bi bilo čudno jer je temperatura bazena i zraka prilagođena sportašima, a ne djeci i penzionerima, onda može zaboraviti na besplatni bazen tijekom cijele tekuće godine.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -