Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaIDUĆI VIKEND FA Tempet organizira radionicu sviranja tradicijskih glazbala, evo tko sve...

IDUĆI VIKEND FA Tempet organizira radionicu sviranja tradicijskih glazbala, evo tko sve može doći:

Folklorni ansambl Tempet iduće subote organizira radionicu sviranja tradicijskih glazbala poput dvojnica, samica, gajdi, duda, diplica, okarina i strančica. Voditelj je Tomislav Livaja.

– Nije potrebno imati svoj instrument, niti ranije iskustvo u sviranju. Potrebno je otvoreno srce i želja za druženjem, pozivaju iz Tempeta.

Radionica koja je, inače, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH te se organizira uz pomoć Grada Makarska, održava se 18.ožujka od 10 do 19 sati s pauzom u prostorijama Tempeta na adresi Stjepana Ivičevića (prostorije ispod mosta pored Vatrogasnog doma).

– Ovo je prvi put da organiziramo ovakvu radionicu jer tradicijska glazbala se ovdje i ne sviraju toliko. Zanimljiva nam je tamburica samica jer je dio porodice mandolina, pa se nadam da će biti korisno i za naš mandolinski sastav. No naravno, radionica je otvorena za sve koji imaju interes za tradicijskim glazbalima, kako onima koji već sviraju tako i onima koji nemaju nikakvo iskustvo. Također, radionica je otvorena i za djecu i mlade od 8.razreda nadalje. Nadamo se i radujemo jednom ugodnom i edukativnom danu, rekla nam je Any Carević Grbić, predsjednica FA Tempet.

Prijave su moguće na fatempet.makarska@gmail.com, putem FB stranice ili na 0915232576.

M.D./foto Tempet

- Oglas -