Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaAKTUALNOIdućeg tjedna poznato novo ruho rive: jedva čekamo vidjeti sve ideje i...

Idućeg tjedna poznato novo ruho rive: jedva čekamo vidjeti sve ideje i izabrano rješenje

Do 21.srpnja je rok u kojem će Ocjenjivački žiri Društva arhitekata Split izabrati idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje uređenja i urbane opreme gradske rive u Makarskoj.

Podsjetimo da je natječaj raspisan u travnju te je rok za predaju radova bio 21.lipnja. Žiriranje je trajalo do prošlog tjedna te rezultati, kako nam je kratko rekla Daša Gazde, predsjednica DAS-a, još uvijek nisu poznati.

Za sada nije poznato ni koliko je radova pristiglo, a još manje o koliko se zanimljivim rješenjima radi, no iz DAS-a su na samom početku poručili kako će nakon izbora prvonagrađenog idejnog rješenja napraviti izložba te će građani moći vidjeti i ostale ideje.

Podsjetit ćemo da se natječajem želi dobiti rješenje za trajno uređenje s urbanom opremom (javna rasvjeta, tende, klupe, koševi…) kojem bi se pristupilo nakon završetka natječaja te izrade dokumentacije, ali i anketno rješenje za povezivanje dijela rive s djelomičnim uklanjanjem kolnog prometa.

Predsjednik Ocjenjivačkog žirija je Vedran Jukić, dipl.ing.arh., a u žiriju je i gradonačelnik Zoran Paunović. Nagradni fond ukupno iznosi preko 470 tisuća kuna bruto plus PDV. Bruto iznos prve nagrade je 188 tisuća.

Procijenjena vrijednost natječaja (provedba, nagradni fond, naknade radnim tijelima, izrada tehničke dokumentacije) iznosi preko 1,5 milijun kuna bez PDV-a. Sama projektna dokumentacija s PDV-om će se popeti iznad milijun kuna.

Ivona Ćirak /foto

- Oglas -