Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaI SAMI SU SVJESNI Tabloid praznim stranicama pomaže u nestašici WC papira

I SAMI SU SVJESNI Tabloid praznim stranicama pomaže u nestašici WC papira

Australski tabloid povukao je neobičan potez objavivši prazne stranice u izdanju od četvrtka za čitatelje koji su se žalili na nestašicu toaletnog papira, a izbila je zbog panike izazvane epidemijom koronavirusa.

“Objavili smo specijalni prilog od osam bijelih, praznih stranica perforiranih na rubu kako bi se lako mogle istrgnuti i poslužiti vam u hitnom slučaju”, napisao je NT News, tabloid iz Darwina.

Golemi kontinent Australija imala je u četvrtak 55 slučajeva, a među njima osmomjesečno dijete iz Adelaida čija se majka nedavno vratila iz Irana i bila je pozitivna na Covid-19.

Rast broja zaraženih izazvao je paniku među kupcima koji su u pojedinim supermarketima razgrabili toaletni papir tako da je trgovački lanac Woolworths povukao nesvakidašnji potez – ograničio je prodaju tog artikla.

Woolworths je ograničio prodaju higijenskog papira na četiri paketa po osobi, a odluku je donio “kako bi zajamčio da veći broj klijenata ima pristup tom proizvodu”.

Policija je potvrdila u četvrtak da je zbog toaletnog papira izbila i svađa u trgovini, čime je potvrdila medijska izvješća da je neki muškarac napao drugog kupca i prodavatelja.

Uz fotografije ‘poharanih’ polica na društvenim mrežama, supermarketi su objavili priopćenja kojima umiruju javnost tvrdeći da poduzimaju sve potrebne mjere kako bi bili dobro opskrbljeni.

Toaletni papir nije ipak najtraženiji artikl jer kao i drugdje u svijetu, u Australiji je zbog panike potaknute koronavirusom ponestalo zaštitnih maski za lice i gela za dezinfekciju.

Hina

- Oglas -