Nedjelja, 10 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKAHotel "Romana" raste u visinu, uz "Khalani" niče novi hotel

Hotel “Romana” raste u visinu, uz “Khalani” niče novi hotel

Prije nekih mjesec dana, u kolovozu ove godine, nadležni odjel Grada Makarska izdao je građevinsku dozvolu za nadogradnju prve faze depadanse hotela “Romana” u vlasništvu Mate Jujnovića. Par mjeseci ranije, sredinom travnja ove godine, isti je odjel izdao građevinsku dozvolu Hotelu Romana d.o.o. za izgradnjom hotela.

Vrlo kratko prije pravomoćnosti dozvole slali smo upit Gradu Makarska odakle nam je rečeno da je predmet u obradi, a podsjetit ćemo o kakvom se projektu radi. Naime, kako smo već pisali, objekt bi trebao imati nekoliko podzemnih etaža koje bi služile kao garaže. Na vrhu hotela s oko 200 smještajnih jedinica se planira heliodrom. Za očekivati je i da će imati minimalno broj etaža kao i postojeći Khalani.

Inače, osnivači tvrtke Hotel Romana d.o.o. su Aminess i Robert Sulić (sin Marinka Sulića Bobite).

Je li pak i Jujnović za depadansu hotela (aparthotel) dobio dozvolu za jednaku katnost, nije vidljivo iz Informacijskog sustava prostornog uređenja.

U svakom je slučaju izvjesno da će na ovom dijelu Makarska dobiti novih par stotina hotelskih kreveta.

Da postoji ozbiljan interes za izgradnjom hotelskih kapaciteta na ovom dijelu, pokazuje i zahtjev za lokacijskom dozvolom na parceli sjeverno od Khalanija, podnesen u srpnju 2022. godine i to za izgradnjom hotela. Međutim, gradska vlast se izjasnila kako treba sačekati izgradnju kompletnog kanalizacijskog i vodnog sustava, a Vodovod d.o.o. je odbio dati suglasnost kao javnopravno tijelo zbog preopterećenosti sustava.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -