Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOHGSS predstavila web aplikaciju. Njena svrha je promocija aktivnog turizma i jačanje...

HGSS predstavila web aplikaciju. Njena svrha je promocija aktivnog turizma i jačanje sigurnosti

Hrvatska gorska služba za spašavanje predstavila je web aplikaciju i interaktivni zemljovid Republike Hrvatske – Sigurnestaze.hr. Aplikacija je namijenjena planinarima i izletnicima.

Aplikacija omogućava kreiranje vlastitih ruta, pretraživanje i istraživanje terena, staza, objekata, penjališta i vrhova te koristi provjerene podatke iz Registra planinarskih putova i obilaznica Hrvatskog planinarskog saveza, kao i staze pogodne za pješačenje i planinarenje prema podacima koje je na terenu prikupila Hrvatska gorska služba spašavanja.

Svrha ove aplikacije je promocija aktivnog turizma na ruralnim i teško pristupačnim područjima s naglaskom na podizanje stupnja sigurnosti, a kao glavni cilj je podići stupanj sigurnosti i ažurnosti podataka.

– Važno je napomenuti da je razvoj ove aplikacije rezultat dugotrajnog rada projekta Kartografija, koji je unutar HGSS-a prisutan od 2012. godine. Kroz godine, projekt je kartirao više od 70 područja unutar Republike Hrvatske, a neka od tih područja su čak prošla kroz tri izdanja, što svjedoči o predanosti i temeljitosti projekta, poručuju iz HGSS-a.

- Oglas -