Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAGRAĐANSKI INKUBATOR Nastavak Lanterninog ciklusa radionica za srednjoškolce

GRAĐANSKI INKUBATOR Nastavak Lanterninog ciklusa radionica za srednjoškolce

Savjetovalište Lanterna nastavlja s ciklusom radionica za srednjoškolce Građanski inkubatorać u sklopu projekta Osvijesti i prihvati promjenu, podržanog od Ureda za udruge, kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje.

Voditelj edukacije je Petar Kelvišer, predsjednik Udruge Ruke za bolju Makarsku.

Cilj projekta je obrazovanje za održivi razvoj, a trenutna situacija i sve što se događa ukazuje na to da je ovakva vrsta edukacija i te kako potrebna. Svjedoci smo da svuda oko nas ima jako puno neravnopravnosti, siromaštva, bolesti, nepismenih, ugroženosti ljudskih prava i sloboda, onečišćenosti ekosustava, a cilj ovakvih edukacija je o svemu tome informirati i senzibilizirati mlade koji će, ako se i sami ne uključe u rješavanje ovih pitanja, snositi posljedice neodrživog načina življenja.

Svi bismo se trebali učiti snositi odgovornost za svoje postupke te osvijestiti da svatko od nas svojim razumnim ponašanjem može doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja za sve nas. Ukoliko su odgojem i obrazovanjem mladi senzibiliziraju za življenje u skladu s načelima održivog razvoja, usvoje odgovarajuća znanja i vrijednosti te razviju kako osobnu tako i društvenu odgovornost to će se zasigurno odraziti u njihovim odlukama.

Na radionicama će se obrađivati teme poput komunikacije, sterotipa, diskriminacije i korupcije.

Radionice će se održati putem Zoom platofrme, a zainteresirani se mogu prijaviti putem FB stranice Savjetovalište Lanterna, na telefon 0989591594 ili direktno voditelju radionica Petru Kelvišeru.

M. D.

 

- Oglas -