Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAGrad Makarska trenutno ima 95 službenika i namještenika, a tijekom ove godine...

Grad Makarska trenutno ima 95 službenika i namještenika, a tijekom ove godine trebat će čak 20 novih

Prema Planu prijma za tekuću godinu objavljenim u Glasniku Grada Makarske, Grad Makarska je utvrdio stvarno stanje popunjenosti radnih mjesta na neodređeno vrijeme u upravnim tijelima, ali i potreban broj službenika i namještenika na neodređeno vrijeme. Također, ovaj plan, koji predstavlja zakonsku obvezu, propisuje i potreban broj vježbenika u 2021. godini.

Uglavnom, u Gradu Makarska zaposleno je 95 službenika od čega 31 sa visokom stručnom spremom, tri sa višom, 52 sa srednjom, te devet NKV. Zaposlen je i jedan vježbenik sa visokom stručnom spremom. A prema procjenama, u 2021.godini potrebno ih je, na neodređeno vrijeme, čak – 20.

Kako smo doznali iz Grada, radi se o kadrovima koji ili odlaze u mirovinu ili se premještaju te će ova mjesta tijekom tekuće godine biti upražnjena. To, međutim, kako doznajemo, ne znači da će se svi ti natječaji raspisivati. Na neki je način ovdje riječ o analizi stanja i potrebama, a ne o planu zapošljavanja, budući su odraz trenutne sistematizacije rada.

Inače, najveći broj službenika potreban je u Pogonu za obavljanje komunalnih djelatnosti, čak 11. Od toga šest sa srednjom i jedna sa višom stručnom spremom, kao i jedna NKV. U Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti procijenjene su potrebe za četiri službenika, od čega dva SSS, te po jedan VSS i VŠS.

Po jedan službenik ili namještenik sa visokom stručnom spremom potreban je u Upravnom odjelu za financije i proračun, Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo, Uredu gradonačelnika te Upravnom odjelu za društvene djelatnosti.

Ivona Ćirak

- Oglas -