Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaGOTOVO S BAUŠTELOM Unatoč zabrani, danas se i dalje radi, evo što...

GOTOVO S BAUŠTELOM Unatoč zabrani, danas se i dalje radi, evo što na to poručuju iz redarstva

Od današnjeg dana, prema Odluci o zabrani izvođenja građevinskih radova donesenoj krajem 2021.godine za tekuću godinu, ne smiju se izvoditi grubi građevinski i zemljani radovi. Podsjetimo da je do ove godine vrijedila zabrana sve od 1.svibnja, ali se baš i nije poštivala, pa je nova vlast produljene rokove opravdala baš činjenicom da je u svibnju bila mrtvo slovo na papiru. – Nova odluka je plod dijaloga s građevinarima, a ideja je da odluka ne bude ne bude rigorozna, ali da se u potpunosti poštuje, naveo je Grad Makarska na svojoj stranici.

Da se radovi izvode i danas, vidi se po društvenim mrežama gdje građani komentiraju i dalje bučne građevinske strojeve, a potvrdio nam je to i šef redarstva Dražen Nemčić.

– Redari su zadnjih 10 dana obišli sva gradilišta i to više puta, a gradilišta su preko 90 posto pri kraju, možda ima problema na jednom ili dva gradilišta. No danas nam je to svakako glavni prioritet, i rade se zapisnici te se izdaju rješenja ukoliko se nastavlja s radom. I naravno, po javnom redu i miru, ako su kršili odluku, slijede maksimalne kazne, kazao nam je Nemčić.

Podsjetimo da je po izmijenjenoj odluci o javnom redu i miru zabranjeno izvođenje radova u ranim jutarnjim satima (prije 9) te od 14 do 17 sati.

– Ne očekujem velikih problema jer se nijedan investitor zaista nema pravo žaliti budući im je rok produljen za mjesec i pol i na vrijeme su upozoravani. Imali su vremena završiti radove, organizirati se i zatvoriti gradilišta. Kako sam rekao, to što sumnjamo da ćemo na jednom ili dva gradilišta imati nekih problema oko pridržavanje odluke je možda više puhanje na hladno, rekao je Nemčić.

Na dva se gradilišta radovi privode kraju te danas imaju neke sitne radove nakon čega slijedi konzerviranje, uređivanje i zatvaranje.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -