Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKGolf VIII prošao Euro NCAP s 5 zvjezdica - Up! razočarao

Golf VIII prošao Euro NCAP s 5 zvjezdica – Up! razočarao

Volkswagen Golf osme generacije u prosincu je prošao standardno testiranje sigurnosnih značajki Euro NCAP, i na njemu dobio maksimalnih pet zvjezdica. Najbolji rezultat novi je Golf (2019) zabilježio u kategoriji sigurnosti putnika (95%), te djece u vozilu (89%). Nešto niže, ali opet dovoljno dobre rezultate, ostvario je u kategoriji sigurnosti pješaka (76%) te u dodatnim sigurnosnim sustavima za pomoć vozaču (78%).

Od najpopularnijeg vozila u ovoj klasi teško da se moglo očekivati nešto drugo, pa nikome izvrsni rezultati na crash testovima ne bi trebali biti iznenađenje.

S druge strane, istu bateriju testova prošao je i novi gradski automobil istog koncerna, Up! – i prilično loše prošao. Ako znamo da je prva generacija Up-a 2011. godine na ovom testu imala pet zvjezdica, onda su samo tri za noviju varijantu u svakom pogledu razočaranje.

Za lošiji rezultat glavni su krivci niska razina zaštite pješaka (46%), te dodatne sigurnosne značajke (55%). Kad je riječ o putnicima, oni su i dalje u nešto boljoj poziciji s rezultatom od 81%, dok je u kategoriji sigurnosti djece VW Up! zabilježio najbolji rezultat (83%).

Izvor: AutoNet.hr

- Oglas -