Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTFUTSAL Novo Vrijeme zadovoljno ždrijebom za Ligu prvaka: 'Odlična grupa, iako smo...

FUTSAL Novo Vrijeme zadovoljno ždrijebom za Ligu prvaka: ‘Odlična grupa, iako smo priželjkivali Barcu’

Današnji ždrijeb Glavne runde UEFA Futsal Lige prvaka pratili smo s posebnom pažnjom. Po prvi put Hrvatska će imati dva predstavnika u europskom klupskom futsal natjecanju. “Ples kuglica” u švicarskom Nyonu spojio je hrvatske predstavnike u istu skupinu. Tako će Novo Vrijeme u Makarskoj ugostiti Futsal Pulu, dok preostala dva suparnika čine kazahstanski Ayat i portugalski Sporting.

Po okončanju ždrijeba novinari CROfutsala kontaktirali su predstavnike Novog Vremena koji su iznijeli svoje dojmove o ždrijebu.

Ivan Božović: “Mislim da moramo biti zadovoljni ždrijebom iako treba naglasiti da u A-putu Lige prvaka nema loših suparnika, a sve momčadi iz prva dva šešira su vrhunske. Nakon što su poznati domaćini, ždrijeb je poludirigiran tako da smo već znali da ćemo iz četvrtog šešira dobiti belgijski Anderlecht ili Futsal Pulu. Priželjkivao sam Futsal Pulu, ne zbog njihove kvalitete već zbog nekih njihovih nekorektnih izjava po okončanju finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske. Drago mi je da ćemo se susresti još jednom, ovoga puta s europskim arbitrima, pa da okrenemo novu stranicu našeg rivaliteta. Ne sumnjam da će Pula i ove sezone biti vrlo jak i neugodan suparnik. Iz drugog šešira sam želio izbjeći Kairat, momčad velike tradicije i posebnog stila koja zahtjeva posebnu pripremu. Dobovec je također vrlo neugodna momčad s velikim europskim iskustvom, dok je ukrajinski Kherson posebna priča zbog situacije u Ukrajini. Ayat se doima kao protivnik po mjeri. Iz prvog šešira smo priželjkivali Barcelonu koja je zasigurno najbolji mamac za publiku i medije. Sporting je tu odmah nakon Barcelone i zasigurno ćemo imati istinski spektakl u Makarskoj. Kada govorimo o našim izgledima za plasman u Elitnu rundu, mislim da u dvije od tri utakmice imamo realne izglede ostvariti pobjedu koja bi trebala biti dostatna za plasman među 16 najboljih europskih momčadi.”

Borislav Vuković: “Treće Liga prvaka za Novo Vrijeme i treći put Sporting i Kazahstanci! Imamo dva poraza od Sportinga, ali i dvije pobjede protiv kazahstanskih momčadi. Čast i zadovoljstvo bit će nam u našoj maloj Makarskoj ugostiti Sporting iz Lisabona, klub koji je u posljednjih šest sezona pet puta igrao finale Lige prvaka. Prije dva mjeseca Sporting je izgubio u finalu od Barcelone, ali… Turnir otvaramo s Ayatom, drugi dan igramo protiv Futsal Pule, dok posljednjeg dana igramo protiv Sportinga. Dugo je ljeto i mogućnost prijelaznog roka, no Sporting je posljednjih godina mijenjao jako malo. Pula ć s pojačanjima zasigurno predstavljati prvog favorita našeg prvenstva, a imat će što za reći i u europskim relacijama. Protiv Ayata smo igrali u Tyumenu i pobijedili, no nakon toga smo dosta mijenjali i mi i oni. U svakom slučaju očekujemo veliki futsal spektakl podno Biokova povodom Dana grada Makarske!”

Toni Jelavić: “Odlična grupa, iako smo svi priželjkivali Barcelonu jer jedino protiv njih Novo Vrijeme nije igralo, no mislim da možemo biti prezadovoljni ždrijebom. Najteži protivnik je sigurno Sporting. Prošle su sezone izgubili od Barcelone u finalu i sigurno da će protiv njih biti najteže. Ayat ne poznajemo toliko dobro, no sigurno je da su bliže našem nivou nego nivou Sportinga, te ćemo se s njima “potući” i nadam se osvojiti bodove. Pula nam nije nepoznanica, te se nadam da ćemo u našoj dvorani ponoviti jednu od utakmica ovogodišnjeg finala. Mislim da imamo velike šanse za prolazak. Spremit ćemo se najbolje što možemo i nadam se da ćemo se plasirati u sljedeću rundu.

Izvor: CROfutsal/ foto MNK Novo Vrijeme

- Oglas -