Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaSPORTFUTSAL Novi odlasci iz Novog Vremena

FUTSAL Novi odlasci iz Novog Vremena

Prije nekoliko dana makarsko Novo Vrijeme objavilo je rastanak s četvoricom igrača (Kazazićem, Hercegom, Vukovićem i Musinovim), a sada je stigla vijest o novim odlascima iz kluba. U bijelom dresu od sljedeće sezone više nećemo gledati Davida Barbarića, Dominika Čičića i Jakova Mudronju. Osim njih, Makarsku je napustio i trener Duje Bajrušović (ranije smo pisali o povratku Ivana Božovića na klupu).

David Barbarić podno Biokova je stigao prije dvije sezone, točnije u ljetnom mercatu 2022. Tada 20-godišnjak, u makarski klub došao je iz MNK Hercegovine. Odmah se vidjelo da je riječ o iznimno talentiranom igraču te je nakon kratkog procesa prilagodbe vrlo brzo postao član startne petorke. Perspektivni desni bek oplemenio je igru Novog Vremena, pri čemu je nerijetko svojom ljevicom postizao sjajne golove. U dvije godine provedene u klubu Barbarić je postao neizostavan faktor u igri Novog Vremena te će se njegov izostanak itekako osjetiti.

Pred njim je svijetla budućnost, a s obzirom na njegovu kvalitetu vjerujemo da bi ga uskoro mogli gledati i u reprezentativnom dresu.

Jakov Mudronja u dresu Novog Vremena proveo je tek nešto manje od pola godine. Prvi dio sezone proveo je u redovima šibenske Crnice, no kriza ekipe s Baldekina ubrzo ga je natjerala da potraži novi izazov u karijeri. U siječnju se priključio Novom Vremenu, no nije se uspio nametnuti treneru Bajrušovući te se u klubu zadržao vrlo kratko. Početak njegove malonogometne karijere vezan je uz Murter i Heroje, nakon čega je uslijedio odlazak u zagrebački Dinamo. U plavom dresu prikazao se u punom sjaju te je u njemu prikazao najbolji futsal u karijeri. Iz Dinama odlazi u Crnicu, no njegove igre na Baldekinu nisu bile na nivou onih iz Doma sportova. Dolazak u Makarsku za Jakova je trebao biti svojevrsni novi početak, međutim ni ovdje nije uspio pronaći željenu formu, pa je odlučio potražiti novi angažman.

Još jedan igrač koji se Makaranima priključio u siječnju 2024. je Dominik Čičić. Mladi Splićanin svim ljubiteljima futsala poznat je kao bivši hrvatski U-19 reprezentativac (igrao na juniorskom Euru 2021.).U grad podno Biokova došao je kao dio trampe. Naime, Jakov Vladović napustio je Novo Vrijeme te se vratio u svoj Split, iz kojeg je u suprotnom smjeru otišao Čičić. Njegov transfer trebao je biti ulaganje u budućnost makarskog kluba, ali mladi hrvatski reprezentativac nije se snašao u novoj sredini pa se na koncu i on odlučio na odlazak.

Osim spomenutih igrača, kvartet novih odlazaka zaključio je prošlosezonski trener Duje Bajrušović. Tek nakon što je u dresu Universitasa zaključio igračku karijeru, odlučio se prihvatiti one trenerske. Prvi angažman u novoj ulozi imao je u Novom Vremenu, klubu u kojem je kao igrač ostavio neizbrisiv trag. Klub poput Novog Vremena uvijek puca na najviše domete, no ove godine ostao je prilično daleko od željenih ostvarenja. Neispunjeni ciljevi doveli su do promjene na klupi, te će ekipu u novu sezonu povesti Ivan Božović.
Dora Srzić / foto MNK Novo Vrijeme

- Oglas -