Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaSPORTFUTSAL Dinamo slavio u Makarskoj

FUTSAL Dinamo slavio u Makarskoj

Hrvatska malonogometna liga stigla je do 7. kola. Jedna od utakmica večerašnjeg programa bila je i ona između Novog Vremena i Futsal Dinama. Bio je to jedan vrlo tvrd i neizvjestan dvoboj, u kojem je nakon velike borbe s 1:3 slavio Dinamo.

Prva izglednija prilika na utakmici ujedno je bila i pogodak. Postružin je lijepo prošao po sredini terena te potom dodao do Perića, koji s igračem na leđima neobranjivo pogađa za vodstvo Dinama.

Nakon toga uslijedilo je par minuta velike borbe, no bez konkretnih prilika. U 5. minuti Zagrepčani ponovno prijete. Bio je to snažan udarac Čekola obranio je Bašković. Tri minute kasnije, vidjeli smo i prvu pravu priliku Novog Vremena. Jelavić je krenuo u solo-prodor, a po ulasku u kazneni prostor pokušao je iznenaditi Piplicu, ali ovaj je bio spreman na to.

Ubrzo potom Lima je lijepo prošao po lijevom boku, ali njegov udarac iz neposredne blizine brani vratar Dinama. Bila je to velika prilika da igrači Duje Bajrušovića dođu do izjednačenja, ali rezultat se ni nakon toga nije mijenjao. Seriju napada igrača u bijelom okončao je Barbarić, koji je pucao sa gotovo iste pozicije odakle i Lima minutu ranije, ali ni on nije uspio pospremiti loptu u gostujuću mrežu. U narednih nekoliko minuta Novo Vrijeme je nastavilo s intenzivnim pritiskom, iz kojeg su se izrodile još dvije odlične prilike. Najprije je Kazazić udarcem iz šesterca natjerao Piplicu na još jednu veliku obranu, a dvadesetak sekundi kasnije u čistoj situaciji našao se Rafinha, ali ni on nije uspio zabiti.

U 15. minuti igrači Duje Bajrušovića brzim kombinacijama izigrali su obranu Dinama, ali usamljeni Musinov puca ravno u blok. U završnici prvog dijela vidjeli smo i dvije dobre prilike Dinama, ali Bašković je oba puta bio na pravom mjestu i otklonio opasnost.

Prvu pravu prijetnju u nastavku vidjeli smo u 23. minuti. Bio je to odličan udarac Jelavića, koji s desetak metara testira Piplicu, ali vratara Dinama izašao je kao pobjednik iz toga dvoboja. Ubrzo potom gosti jure u kontru. Zonjić je bio sam pred Baškovićem, ali vratar Novog Vremena odlično je pročitao njegovu namjeru i spriječio ga da uputi udarac prema golu. Nakon toga utakmica se rasplamsala, kako igra, tako i tenzije, što je dovelo do dva žuta kartona u svega dvije minute (Musinov i Prgomet).

U 29. minuti, napadi domaćih napokon dolaze na naplatu. Rafinha je odlično prošao po lijevoj strani te potom odlično primijetio slobodnog Limu, koji neobranjivo pogađa za 1:1. No, veselje domaćih nije dugo trajalo. Dvije minute kasnije Dinamo preko Mužara dolazi do novog vodstva. Igrači Duje Bajrušovića u završnici su krenuli na sve ili ništa. Ipak, učestali napadi nisu urodili plodom, već je Dinamo pogotkom Perića u posljednjim sekundama potvrdio pobjedu.
Izvor: Dora Srzić/ Crofutsal

- Oglas -