Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaFOTO I VIDEO SA SVEČANE PREMIJERE ZLATOUSTIH Careva večera pred punim gledalištem...

FOTO I VIDEO SA SVEČANE PREMIJERE ZLATOUSTIH Careva večera pred punim gledalištem u Ljetnom kinu

Kao i mnogo puta do sada, premijera nove predstave Zlatoustih izazvala je veliku pozornost makarskih ljubitelja kulture stoga nikoga i ne iznenađuje da je u nedjelju navečer prvu izvedbu njihove Careve večere dočekalo krcato gledalište u ljetnom kinu.

Pred 250 posjetitelja i tijekom više od sati i pol predstave zablistale su domaće zvijezde naše amaterske družine, ne samo glavni glumci Toni Pašalić i Lovrenco Laušić nego i ostatak ekipe, Jadranka Tokić Rašić, Marino Srzić, Petar Tarčuki, Dino Beroš, Mira Roso i Marin Borić, koji su ispraćeni velikim aplauzom iz gledališta. Svečanu premijeru Careve večeri popratili su i novi/stari prvaci hrvatske u futsalu, ekipa MNK Novo Vrijeme Apfel kojima se prvi među Zlatoustima, Davor Šegota, zahvalio na samom početku večeri uručivši im i prigodni poklon, sliku našem akademskog umjetnika Gorana Novovića, a atmosferu iz ljetnog kina možete provjeriti u foto galeriji te video isječku koje vam donosimo.

– Da nismo bili sigurni da će u pitanju biti jedna jako dobra predstava ne bi se uhvatili rada na njoj, jer je zahtijevala dugu i pažljivu pripremu. Uvijek me veseli kada nam sugrađani prepoznaju trud, a čuo sam večeras i dosta puta da se radi o našoj najboljoj do sada. U svakom slučaju idemo dalje i pozivam sugrađane da dođu pogledati predstojeće tri izvedbe – kazao nam je Davor Šegota. Novi sastanak sa Zlatoustima i njihovom adaptacijom djela Francisa Webera ‘Večera s idiotom’ zakazan je već za srijedu 5.lipnja, na istom mjestu i također na početkom od 21 sat. Nakon toga će do kraja tjedna biti odigrane još dvije, u petak i nedjelju 7. i 9.lipnja a doznajemo i da je interes za kartama i dalje velik, stoga preporučujemo da ih na vrijeme nabavite u Turist Birou, po cijeni od 30 kuna.
O.Franić
- Oglas -