Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAFOTO GALERIJA Oko 1.700 turističkih djelatnika prijavilo se za masovno cijepljenje u...

FOTO GALERIJA Oko 1.700 turističkih djelatnika prijavilo se za masovno cijepljenje u dvorani

Od jutarnjih sati u dvorani Gradskog sportskog centra u Makarskoj traje masovno cijepljenje protiv COVID-19 za sve turističke djelatnike s područja Makarske rivijere.Prijavilo se oko 1.700 ljudi a kako je objasnila direktorica TZ Makarska Hloverka Novak Srzić, svi koji se još nisu prijavili, a žele se cijepiti, samo trebaju doći s osobnom iskaznicom i zdravstvenom iskaznicom . Cijepljenje traje do 17 sati, te kako smo doznali biti će organizirano i idućeg tjedna.

Na raspolaganju je 5 timova NZJZ koji cijepe građane, a na raspolaganje su se dobrovoljno stavili i brojni makarski doktori – dr.Matko Pavlinović, dr. Alma Grebo, dr. Marko Ožić Bebek, dr. Luca Ivanda i dr. Damir Mendeš.

Također, volonterski su nazočili i djelatnici Hitne sluzbe Makarska koji su pored cijepljenja bili i zdravstveno osiguranje u slučaju da nekom od cijepljenih pacijenata pozlije – Dr Tin Čohadžić,sestra Marija Miletić i sestra Marijana Đipalo.

Direktorica makarske Turističke zajednice Hloverka Novak Srzić izvijestila je i da se cijepljenje obavlja bez gužvi i problema za sve turističke djelatnike, trgovce, brodare, agencijske službenike, iznajmljivače i druge koji rade ili su u kontaktu s gostima.

Tri tisuće doza cjepiva bit će dovoljno za današnji dan, dodala je.

“Nama je vrlo važno prije početka turističke sezone brendirati Makarsku i Makarsku rivijeru kao sigurno destinaciju. Već sada imamo goste u Makarskoj i na rivijeri pa prema procjenama očekujem da bi turistička sezone treba biti bolja nego lanjsko ljeto kada je Makarska ostvarila 50 posto turističkog prometa u odnosu na 2019.”, rekla je Novak Srzić.

Epidemiologinja Anamarija Jurčev Savičević iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije rekla je da cijepljenje u Makarskoj protječe odlično i u skladu s očekivanjima.

“Odaziv je vrlo dobar, a mi smo kao ekipa sa sedam timova iz splitskog Zavoda pojačani s kolegama iz makarske ispostave i drugim liječnicima s makarskog područja spremni da se što više stanovništva s makarskog područja procijepi”, izvijestila je.

Masovno cijepljeno protiv koronavirusa za turističke djelatnike Makarske i Makarske rivijere održava se u organizaciji Grada Makarske i gradske Turističke zajednice te suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

O. Franić /Hina  /foto O. Franić

- Oglas -