Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOFEŠTA RAGBIJA U MAKARSKOJ Hrvatska reprezentacija u sjajnoj atmosferi namučila favorita

FEŠTA RAGBIJA U MAKARSKOJ Hrvatska reprezentacija u sjajnoj atmosferi namučila favorita

Hrvatska ragbijaška reprezentacija nakon 10 godina ponovno je odigrala službeni natjecateljski susret u Makarskoj. U 4. kolu Rugby European Championship Trophey-a danas je na travnjaku GSC Makarska naša reprezentacija ugostila jaku Švicarsku te je nakon velike borbe na kraju poražena 20:32. Utakmica je odigrana u odličnoj atmosferi i uz glasnu podršku navijača, a razloga za ponos ima i naš ragbi klub Makarska rivijera čija su dvojica igrača zaigrala u današnjoj utakmici, Marko Svaguša i Ante Majić.

Švicarska se na terenu od početka pokazala kao vrlo čvrsta i kompaktna reprezentacija. Iako je Hrvatska uspješno dobila nekoliko uvodnih napada, konstantni pritisak gostima se uskoro isplatio. Nakon prvog polaganja, uspješno su realizirali i pretvaranje te tako poveli sa 0:7. Nedugo potom, Hrvatska je neopreznošću dala Švicarcima još jednu šansu iz pretvaranja, gosti su iskoristili ponuđenu priliku te su vrlo brzo nakon stečenog vodstva došli i do povećanja prednosti (0:10). Izgleda da je to probudilo naše ragbijaše, koji su potom zaigrali znatno bolje. Dapače, Hrvatska je odličnom igrom u vrlo kratkom vremenu preokrenula rezultat te se na predah otišlo sa 17:10 za izabranike Anthony-ija Poše. Publika, koja je od prve do posljednje sekunde zdušno bodrila naše momke i bila njihov 16. igrač, u svlačionici ih je ispratila zasluženim ovacijama.

Nastavak utakmice donio je puno bolju igru Švicarske. Hrvatska se na sve načine pokušavala oduprijeti njihovom pritisku, što joj je u prvih desetak minuta igre u drugom dijelu odlično polazilo za rukom. Ipak, švicarski napadi bivali su sve učestaliji, a stalno branjenje prilično je iscrpilo naše dečke. Gosti su to itekako znali iskoristiti te su dvadesetak minuta prije kraja smanjili na 17:15. Međutim, nisu uspjeli pogoditi pretvaranje, pa je Hrvatska još neko vrijeme ostala u prednosti. Nažalost, takvo stanje nije dugo potrajalo. Švicarska je novim polaganjem najprije povela sa 17:20, a onda i pretvaranjem došla na 17:22.

Hrvatska je nakon toga krenula prema naprijed tražeći povratak u vodstvo, no naši su se teško probijali kroz ‘granitnu’ švicarsku obranu. Nepotreban prekršaj dao je gostima priliku iz prekida, a ovaj put to su odradili bez greške. Hrvatska se nije predavala te je krenula na sve ili ništa, Švicarska je potom iskoristila manjak igrača u našoj obrani te novim polaganjem praktički potvrdila pobjedu.

Naši su naposljetku uspjeli ublažiti poraz, a za posljednje polaganje naše reprezentacije zaslužan je Marko Svaguša, igrač RK Makarska rivijera.

Vjerujemo da će ragbi reprezentacija unatoč upisanom porazu utakmicu u Makarskoj pamtiti po dobrom zbog atmosfere i publike koja im je tijekom cijelog susreta bila velika podrška, te koja ih je na kraju utakmice nagradila velikim aplauzom za svu borbenost i htijenje koje su pokazali protiv favoriziranog protivnika.
Dora Srzić / foto MD

- Oglas -