Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTERSTE PLAVA LIGA U MAKARSKOJ Na stadionu preko 400 djece uz ambasadoricu...

ERSTE PLAVA LIGA U MAKARSKOJ Na stadionu preko 400 djece uz ambasadoricu natjecanja Blanku Vlašić

Kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige i ove je godine u Makarskoj izazvalo vrlo veliko zanimanje osmoškolaca, privukavši preko 400 djece na stadion Gradskog sportskog centra.

Učenice i učenici 3. do 6. razreda osnovnih škola natjecali su se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Po dvoje najboljih u svakoj disciplini nastupit će 14. rujna u finalu lige u Zagrebu, u okviru Memorijala Borisa Hanžekovića.

Uz 411 malih atletičarki i atletičara bila je i ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić koja je i u Makarskoj podijelila na stotine autograma i odazvala se brojnim pozivima na zajedničko fotografiranje.

Blanka je na stadionu pod Biokovom održala i svojevrsnu sportsku školicu, demonstrirajući sudionicima Erste Plave lige neke atletske, ali i gimnastičke elemente i educirajući ih o pravilima održavanja atletskih natjecanja te važnosti bavljenja sportom.

Sudionike lige i brojne okupljene roditelje pozdravio je i makarski gradonačelnik Zoran Paunović.

„Nadam se da se dobro zabavljate jer u sportu nije uvijek bitno tko je pobijedio, ali je u sportu uvijek bitno sudjelovati i to uvijek imajte na umu.

Zahvalio bih i svim roditeljima koji su vas doveli i nadam se da će se ova tradicija nastaviti i dalje. Mi ćemo u Makarskoj podržavati sve sportove jer mislimo da je to najbitnija stvar za razvoj svakog djeteta. Uživajte i hvala vam!“, rekao je gradonačelnik Paunović.

Kvalifikacije Erste Plave lige 2021, koje se održavaju sukladno važećim epidemiološkim mjerama, nastavljaju se natjecanjima u Puli i Zagrebu.
M. D. /foto Ruke za bolju Makarsku, Erste plava liga

- Oglas -