Subota, 6 prosinca, 2025
NaslovnicaMAKARSKAEkipa "Mi sami dođemo" kuha u Pivnici gulaš od divljači, sav novac...

Ekipa “Mi sami dođemo” kuha u Pivnici gulaš od divljači, sav novac ide za dječaka kojemu trebaju skupe terapije

Danas, od 12,30, u Pivnici Pivac dijelit će se gulaš od divljači s njokima, a sav novac od donacija ići će za dječaka kojemu je za ozdravljenje potrebno liječenje u jednoj praškoj klinici.

Ako još niste krenuli su kuhanjem, preporučamo se uputiti prema Pivnici odakle se od jutra šire zamamni mirisi, a osim dobre, zimske spize, učinit ćete i dobro djelo.

Naime, iza kuhače stoji prokušana ekipa volontera koja je svoju ljubav prema kulinarstvu odlučila darovati zajednici kroz volonterske akcije, a njihov je slogan “Mi sami dođemo”.

Kako nam je rekla Viki Puharić, jedna od kuharica iz tima, ove su godine, povodom Svjetskog dana volontera koji je bio jučer, kuhati za dječaka koji pohađa osnovnu školu u Podgori. Dječak ima tumor na mozgu te su mu, osim terapija u Zagrebu, potrebne i posebne terapije koje nudi klinika u Pragu.

Terapije i rehabilitacije će trajati sedam tjedana. Volonterska ekipa je svjesna da je roditeljima u ovim teškim trenucima od velike pomoći financijska podrška budući je liječenje skupo, a rehabilitacija dugotrajna.

– Stoga smo odlučili kuhati upravo u tu svrhu, te u suradnji s Pivnicom Pivac i lovcima iz Makarske dati svoj mali doprinos. Našem malom junaku želimo brzo ozdravljenje, a mi ćemo se, nadam se, ovdje dobro podružiti i zadovoljiti naše goste s gulašem, rekla nam je Viki Puharić.

Ekipa “Mi sami dođemo” predstavila se upravo ovako, no odlučili smo ipak navesti imena volontera koji svoju ljubav prema kuhači pretaču u volonterski rad. To su Ivana Sumić Čikeš, Meri i Ante Gaće, Branko i Antonia Glavina, Ana Štrbac, Dušan Divić, Andrea Alemani, Marija Begović, Igor Joskić, Mario Tomaš, Tanja Jelavić Tolj i Viki Puharić.
Piše:Ivona Ćirak