Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKADrugaši sadili ljekovito bilje u mediteranskom vrtu Apfel Arene, sljedeći korak je...

Drugaši sadili ljekovito bilje u mediteranskom vrtu Apfel Arene, sljedeći korak je izrada sapuna

Učenici 2.a Osnovne škole oca Petra Perice učiteljice Marilde Grubišić proteklog su tjedna imali pravu terensku nastavu, a predmet priroda i društvo vjerojatno im nikad nije bio zanimljiviji. Naime, drugaše je učiteljica odvela u Apfel Arenu gdje su mališani u meditaranskom vrtu sadili začinsko bilje poput ružmarina, bosiljka, origana, peršina, smilja, mažurana…

Sve su naučeno ponovili na satu prirode i društva, a začinsko bilje završit će u – kremama i sapunima. Kako doznajemo od učiteljice Marilde, u planu je posjet laboratoriju Jelene Erceg, vlasnice Herbae Dalmatiae, obrta koji već dugi niz godina izrađuje sve traženiju prirodnu kozmetiku.

– Učenici su bili oduševljeni, a kako imamo whatsapp grupu, roditelji su kasnije komentirali kako djeca nisu prestala pričati o posjetu Apfel Areni. Pri posjetu su djeca imala priliku otići u igraonicu, okušati se u sportovima, a naravno da su “pali” i pizza te sokić. Pizza je imala posebnu vrijednost za njih jer su origano i bosiljak bili začini koje su upravo oni posijali, ispričala nam je učiteljica Marilda.

Ne treba zaboraviti da su u svojoj viziti Apfel Areni posadili i jabuku, a kako bi ovu voćku još bolje upoznali, u školi su pravili fritule s jabukom i cejlonskim cimetom. – Cimet, jasno, nije naš, ali škola je divno mirisala, smije se učiteljica.

M.D. /foto privatni album

- Oglas -