Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKADražen Kuzmanić: Bit će ovo možda i najbolji Božićni grad do sada

Dražen Kuzmanić: Bit će ovo možda i najbolji Božićni grad do sada

Plato ispred Osejave bit će i ove godine adresa Božićnog grada koji otvara već 27.studenoga. Radit će sve do 9.siječnja 2022.godine, a Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti, najavio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji bogat program i atraktivna događanja.

– Trudimo se da program bude što bolji, možda čak i najbolji do sada, kratko je kazao Kuzmanić ne otkrivajući detaljnije što se “kuha”.

Svakako će biti koncerata, predstava, animacija, a radno vrijeme bit će od 10 do 23 sata, osim petkom, subotom i nedjeljom, te na državne praznike, kada će dobiti dodatni sat, pa će moći raditi do ponoći.

Uz centralnu pozornicu bit će tu i klizalište te luna park kao do sada, kao i ugostiteljske te trgovačke kućice. Velike kućice neće biti. Veće kućice za ugostiteljsku namjenu bit će dimenzije 2,8X2,8 metara, s početnom cijenom 3000 kuna plus PDV, a manje kućice 2,8 x 2,35 metara s cijenom od 2000 kuna plus PDV.

Zbog pandemije je Grad odlučio sniziti cijene u odnosu na 2019.godinu, kada je početna cijena za veće kućice iznosila 4000 kuna plus PDV,  a za manje 3000 kuna plus PDV.

Uz ove kućice bit će i one za trgovačku namjenu, a omjer nije propisan. Tu će cijena za veće iznositi 1000 kuna, a za manje 750 kuna plus PDV.

Ukupno se radi o deset kućica.

Javni poziv je objavljen danas, kako za kućice tako i luna park, čija je početna cijena 4000 kuna. Rok za prijave je 3.studenoga u 13 sati za trgovačke i ugostiteljske kućice. Otvaranje ponuda je 4.studenoga i to u 12,30 za luna park te 13 sati za kućice.

Ako dva ponuditelja ponude isti iznos organizirat će se javno nadmetanje 5.studenoga.

Za program je izdvojeno 400 tisuća kuna, dok je 2019.godine Božićni grad stajao pola milijuna kuna.

Ivona Ćirak/ foto Ozren Franić

 

- Oglas -