Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDRAMATIČNE MJERE U ITALIJI Premijer objavio da cijela država postaje 'crvena zona',...

DRAMATIČNE MJERE U ITALIJI Premijer objavio da cijela država postaje ‘crvena zona’, u karanteni 60 milijuna građana

Talijanski premijer Giuseppe Conte objavio je u ponedjeljak navečer na izvanrednoj konferenciji za novinare da sve mjere koje je dekretom proteklog vikenda uveo za Lombardiju i 14 drugih talijanskih provincija od utorka ujutro vrijede za teritorij čitave Italije, a sve u nastojanju da se obuzda širenje koronavirusa – piše Jutarnji list.

Kao što je poznato, Italija je najveće europsko žarište virusa Covid-19 i u toj su državi, prema posljednjim informacijama, preminule 463 osobe, a ukupno ih je zaraženo gotovo 8.000.

– Ne smijemo gubiti vrijeme u borbi s ovom epidemijom. Svi se moramo odreći nečega, rekao je između ostalog Conte pojašnjavajući zašto je proširio rigorozne mjere, koje uključuju radikalno ograničenje kretanja, na cijelu državu.

Restrikcije podrazumijevaju zabranu svih javnih okupljanja i ograničavanje svih kretanja osim onih neophodnih za posao i hitne situacije. Naređeno je zatvaranje svih kina, kazališta, teretana, disko klubova i pubova, otkazuju se sprovodi i vjenčanja te svi sportski događaji, uključujući i nogometne utakmice Serie A. Sve škole i sva sveučilišta neće raditi do 3. travnja.

– Ova odluka je nužna da zaštitimo naše najranjivije sugrađane, izjavio je Conte.

Dosad je u ‘crvenoj zoni’ bilo oko 16 milijuna ljudi, a sada će u njoj biti 60 milijuna građana, što je mjera bez presedana u novijoj povijesti-piše Jutarnji.

ilustracija Pixabay

 

 

- Oglas -