Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotDOBRE VIJESTI Metno festival postao dio međunarodne platforme MOST Music, evo što...

DOBRE VIJESTI Metno festival postao dio međunarodne platforme MOST Music, evo što to znači za Makarsku

Makarski festival tradicijske i suvremene etno glazbe Metno dobio je veliko priznanje od strane međunarodne platforme MOST Music. Naime, danas je objavljeno kako je Metno izabran kao jedan od deset balkanskih festivala koji će sudjelovati u razmjeni izvođača i organizatora s deset festivala iz Zapadne Europe – javljaju iz FA Tempet.

Ulazak u MOST-ovu obitelj za Metno konkretno znači da će u Makarsku sljedeće godine doći jedan međunarodni izvođač kojeg će Metnu poslati partnerski festival iz Europe. Isto tako će Metno poslati jednog izvođača tom festivalu. U sklopu razmjene predviđena je i razmjena organizatora dva festivala kako bi se upoznali s radom partnera u ovom projektu. Sve to je financirano od strane MOST-a, platforme koja se posljednjih nekoliko godina nametnula kao vodeća organizacija koja se brine za razvoj etno, odnosno world music glazbe na Balkanu.

– Ulazak u MOST za Metno znači i potvrdu dobrog rada prethodnih 14 godina, a drago nam je da će se ova suradnja dogoditi upravo za jubilarno, 15. izdanje festivala koje će se održati u lipnju 2023. godine. Organizatori iz FA Tempet već su počeli raditi na pripremi tog festivala. Zasigurno još jedna dobra promocija za Makarsku kao destinaciju svjetske etno scene i kulturnog turizma – priopćili su iz FA Tempet.
MD/foto FA Tempet

- Oglas -