Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNODizajnersko rješenje za urbanu opremu radit će arhitekt Marko Murtić, rok za...

Dizajnersko rješenje za urbanu opremu radit će arhitekt Marko Murtić, rok za završetak je listopad

Grad Makarska još uvijek nema dizajnersko rješenje kojim bi se definirao izgled tendi, reklama, rasvjete i ostalih sastavnih dijelova urbane opreme u novom ruhu stare gradske jezgre, a prema riječima Marka Murtić, arhitekta iz Emur studija čije je idejno rješenje za gradsku rivu izabrano kao najbolje, rok za završetak dizajnerskog rješenja s pripadajućim troškovnicima je listopad.

Potvrdio nam je da će u ponedjeljak 20. veljače imati sastanak s predstavnicima Grada Makarska. Podsjetimo, prošle je godine Gradsko vijeće usvojilo pravilnik o uređenju stare gradske jezgre kojim se definiraju rokovi za primjenu novih pravila čiji je cilj uvesti red u estetski devastirane gradske kale te rivu. Odlukom je propisano i da će se donijeti dizajnersko rješenje.

Upravo zbog činjenice da ugostitelji, trgovci i obrtnici u staroj gradskoj jezgri još ne znaju kako će izgledati urbana i komunalna oprema, proteklog se tjedna sastao Ceh za ugostiteljstvo i turizam. Zaključili su kako će zatražiti sastanak u Gradu kako bi dobili informacije te kako bi se, kako nam je rekao predsjednik Ceha Ante Matić, usuglasili oko detalja.

– Imamo jako puno pitanja. Ako se još uvijek ne radi na dizajnerskom rješenju, bojim se da kasnimo jer je sve već trebalo biti gotovo. Mi moramo zatražiti ponudu za opremu, naručiti, postaviti, dočekati dozvolu od nadležnog odjela…Pokušavam zamisliti kako će biti kada resornom pročelniku stigne 50 zahtjeva, a rok za prilagodbu ističe već 1.siječnja 2024.godine. Ako se bude zaista odvijalo tim tempom, onda se nadam da će Grad uvidjeti da je razumno prolongirati rokove, rekao nam je Matić.

Gradonačelnik Zoran Paunović nam je u nedavnom kratkom razgovoru potvrdio da će dizajnersko rješenje raditi arhitekt Marko Murtić te kako vode računa o rokovima.

Ivona Ćirak/ foto MD

 

 

- Oglas -