Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaDANAS Sve napojnice u bračkim kafićima idu djeci s teškoćama u razvoju

DANAS Sve napojnice u bračkim kafićima idu djeci s teškoćama u razvoju

Preko 120 ugostiteljskih objekata diljem Brača će danas, 12. kolovoza, u sklopu humanitarne akcije „Svaka kuna se računa“, sve svoje napojnice proslijediti radu Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju „Brački pupoljci“. Sva prikupljena sredstva uplatit će se na račun Bračkih pupoljaka kako bi mali Bračani i dalje mogli imati pristup prijeko potrebnim terapijama za vlastiti razvoj i napredak.

Humanitarna akcija „Svaka kuna se računa“ prvi se put održala 2012. godine u organizaciji bračkog Crvenog križa, a dosad je putem nje za Bračke pupoljke prikupljeno preko 650 tisuća kuna. U početku su u nju bili uključeni samo ugostitelji iz Supetra, a kroz godine se proširila i na ostala mjesta otoka Brača.

Bračani su ljudi koji uvijek iznova pokazuju svoje veliko srce. To se pogotovo vidi kroz akcije kojima kontinuirano pomažemo našim Pupoljcima. Za njih se odričemo napojnica, za njih smo mijenjali zakone i penjali se po svim hrvatskim planinama – sve kako bi djeca s našeg otoka dobila skrb koja im je potrebna. Pozivam sve ljude koji se nalaze na Braču da se danas, nakon što popiju piće ili objeduju, sjete bračkih mališana. Za sve koji nisu na Braču, a htjeli bi se uključiti, otvorili smo račun akcije, HR4623600001503121727, istaknuo je Mate Mladina, ravnatelj Crvenog križa Brač, koji je i sam ugostitelj.
MD/ foto PR

- Oglas -