Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaDAN ZAŠTITE PRIRODE Podjelom nagrada završena dječja izložba Vodozemaca i gmazova

DAN ZAŠTITE PRIRODE Podjelom nagrada završena dječja izložba Vodozemaca i gmazova

Na Svjetski dan zaštite okoliša službeno je zatvorena izložba dječjih likovnih radova s nagradnog Natječaja na temu „Vodozemci i gmazovi našeg područja“ u organizaciji Javne Ustanove Park prirode Biokovo. Nakon što je izložba svečano otvorena 22. svibnja uz širok popratni program i brojna podijeljena priznanja i nagrade, u Prezentacijskom centru – Adrion srce planine danas su dodijeljene nagrade u još tri kategorije. U kategoriji najviše „lajkova“ na Facebooku prvu nagradu osvojio je Luka Marić, učenik 1. B razreda iz OŠ o. Petra Perice, koji je ujedno osvojio i drugo mjesto po mišljenju stručnog žirija u kategoriji prvih razreda. Drugo mjesto osvojila je također učenica 1. B razreda OŠ o. Petra Perice Gabrijela Visković, a treće Mihaela Čondić Cvijić iz 1. A razreda OŠ o. Petra Perice.

Priznanje za rad izvan konkurencije koji je ujedno bio treći po broju „lajkova“ osvojili su Mateo Selak i Lara Ješić iz DV Radost, koji su zajednički izradili „3D origami“ zmiju ljuticu. Nagradu prema najvećem broju glasova posjetitelja izložbe osvojio je Filip Škrabić, također učenik 1. A razreda iz OŠ o. Petra Perice,a preostala priznanja za sudjelovanje biti će dodijeljena svim sudionicima natječaja tijekom ovog i sljedećeg tjedna u vrtićima, čime se ovaj projekt zaokružuje u cijelosti.

Ustanova poziva učiteljice razredne nastave i odgajateljice iz dječjih vrtića koji do sada nisu bili na radionicama „Upoznaj i istraži vodozemce i gmazove svoga kraja“ da svoj interes za sudjelovanje iskažu voditeljici cijelog projekta Ivani Gabrić, kako bi se pravovremeno mogli planirati novi ciklusi održavanja radionica.
R.I.

- Oglas -