Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNODAN HRVATSKE RATNE MORNARICE Nakon spektakla u luci koncert klape Iskon

DAN HRVATSKE RATNE MORNARICE Nakon spektakla u luci koncert klape Iskon

Grad Makarska u srijedu 18.rujna svečanim programom obilježava ovogodišnji Dan hrvatske ratne mornarice.Ujutro će službena događanja započeti polaganjem vijenaca na Spomenik hrvatskom branitelju te na Spomen ploču pomorske bitke kod Makarske, potom se nastaviti na ratnom brodu HRM-a DBM-81 Cetina. Inače, ovaj brod Hrvatske ratne morarice svim posjetiteljima biti će dostupan za razgledavanje od 11 do 13 sati te popodne od 16 do 18 sati.

Što se tiče jutarnjeg dijela programa, od 10:30 sati slijedi tradicionalna izložba Brodomaketarskog kluba Leut u prostoru PŠRD Arbun. U večernjem dijelu u 19 sati u katedrali sv.Marka započinje sveta misa za pomorce, a u 20 sati kod velikog mula i posljednji veliki spektakl ovog ljeta, odnosno uprizorenje povijesne pomorske bitke iz 887.godine. Ovaj put najavljeno je i do 150 sudionika uz bogati zabavni program, čiji će vrhunac uslijediti od 21 sat koncertom klape Iskon na rivi.

Za vikend se održava i tradicionalna Regata hrvatskih mornara, koja započinje u subotu 21.rujna, a prvog dana vozi potezom Postira – Brela – Makarska, kasnije sa svečanom večerom i okupljanjem u restoranu Bura, dok se u nedjelju jutro, ovisno o vremenskim uvjetima, jedri prema Podgori ili u drugom smjeru prema Baškoj Vodi, nakon čega u popodnevnim satima slijedi svečana podjela nagrada.
O.F.

UTORAK 17.RUJNA Koncert u katedrali sv.Marka
Uoči Dana HRM-a, u utorak 17.rujna će u katedrali sv.Marka biti održan koncert na kojem će nastupiti zbor HKD Napredak Makarska te Gradski puhački orkestar iz Vukovara. Koncert započinje u 20 sati.
- Oglas -