Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaDALMACIJA Predstavljena kampanja "Smanji brzinu i guštaj u litu"

DALMACIJA Predstavljena kampanja “Smanji brzinu i guštaj u litu”

Splitsko-dalmatinska policija predstavila je na splitskoj Rivi kampanju “Smanji brzinu i guštaj u litu” kojom želi upozoriti na rizike što uz porast turističkog prometa donosi veći broj automobila na cestama, opuštanje na godišnjem odmoru i ljetne noćne zabave.

Načelnik policijske uprave Slobodan Marendić poručio je da im je cilj sigurniji promet te da partnere žele potaknuti da zajedno promoviraju sigurnu vožnju i pokažu kako nije floskula da je odgovornost za prometnu sigurnost samo policijski posao.

Voditelj službe za sigurnost cestovnog prometa Siniša Mihanović je izjavio da se cesta i vozilo ne mogu mijenjati preko noći, ali se može promijeniti vlastito ponašanje. Vozačima je poručio da mijenjaju ponašanje u prometu jer znakovi na cestama ne služe da se ispisuju novčane kazne već da se poveća sigurnost na cestama.

Upitan koliko je u ovoj godini nastradalih motociklista Mihanović je odgovorio da ih je poginulo šest od kojih je jedan bio putnik. Dodao je da prošle godine do 1. lipnja nije smrtno stradao ni jedan motociklist.

Na prezentaciji su bili promotori kampanje, među kojima direktor županijske Turističke zajednice Joško Stella, njegova kolegica iz gradske turističke zajednice Alijana Vukšić, predsjednik HGK Županijske komore Split Joze Tomaš, prometni stručnjak Stanko Smodlaka, osnivač BMW Moto kluba Split, pasionirani motociklist i putopisac Željan Rakela, košarkaš KK Split Roko Ukić i nogometaš Hajduka Josip Elez.

Hina /foto PU splitsko-dalmatinska

- Oglas -