Nedjelja, 10 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaCentar izvrsnosti SDŽ: Prijavite se za edukatora u programu “Nastavnik za nastavnika”

Centar izvrsnosti SDŽ: Prijavite se za edukatora u programu “Nastavnik za nastavnika”

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije otvorio je natječaj za edukatore za sudjelovanje u programu ‘Nastavnik za nastavnika’. Poziv je namijenjen svim nastavnicima i stručnim suradnicima koji imaju iskustva, motiva i želje svoja znanja prenijeti ostalim kolegama unutar sustava u okviru organiziranih predavanja i radionica.

Natječaj je otvoren do 6. listopada, a prijave se i ovoga puta provode preko aplikacije JELE.

– Početak školske godine ne predstavlja izazov samo za učenike, već i za nastavno osoblje. Program ‘Nastavnik za nastavnika’ osmišljen je tako da kroz interaktivna predavanja i radionice iskusni odgojno-obrazovni djelatnici prenose znanja, vještine i primjere dobre prakse kolegama, koji ih onda mogu primijeniti u svom svakodnevnom radu. Veselimo se još jednoj godini programa, a napomenula bih da odgojno-obrazovni djelatnici rado dijele primjere dobre prakse te time rade na unaprjeđenju odgojno-obrazovnog sustava, kazala je Zorana Bašić Plazibat iz Centra izvrsnosti SDŽ.

Moduli u ciklusu edukacija u školskoj godini 2023./2024. uključuju upotrebu informacijsko-komunikacijske tehnologije u učenju i poučavanju u odgojnoobrazovnom procesu, integraciju suvremenih metoda i oblika rada u obrazovni proces te rad s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima. Također, zainteresirane očekuje razvoj kompetencija u području poduzetništva, aktivnog građanstva, kulturne svijesti i izražavanja te socio-emocionalna podrška u odgojno-obrazovnom sustavu.

Detalji natječaja i prijave za edukatore se nalaze na poveznici, a sva dodatna pitanja mogu se poslati putem maila info@ci-sdz.hr.

Završetkom roka prijave potencijalnih edukatora, Stručno povjerenstvo Centra izvrsnosti SDŽ, izvršit će odabir te u dogovoru s edukatorima objaviti program ovogodišnjih edukacija.

Program “Nastavnik za nastavnika” se provodi u okviru projekta Jadranski RZC STEM.
foto:CI SDŽ

- Oglas -