Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA Prva HMNL nastavlja se polovicom lipnja, o prvaku...

ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA Prva HMNL nastavlja se polovicom lipnja, o prvaku će se odlučiti na parketu a ne za “zelenim stolom”

Kako donosi portal Crofutsal, još neslužbene informacije govore da će se prvoligaško malonogometno natjecanje nastaviti u drugoj poloviciu lipnja.Naime,  u zagrebačkom hotelu AS održana je redovna sjednica Izvršnog odbora HNS-a, na kojoj se raspravljalo o nastavku natjecanja pod ingerencijom HNS-a.

– Iz pouzdanih izvora doznajemo kako je na sjednici odlučeno o nastavku 1.HMNL. Neslužbeno, prvoligaško natjecanje nastavit će se 12./13.lipnja ili 19./20.lipnja utakmicama 16.kola, a nakon što se odigraju preostala tri kola ligaškog dijela natjecanja odigrat će se doigravanje u skraćenom obliku.Odluka o nastavku natjecanja mnoge je iznenadila, s obzirom da su sva dvoranska natjecanja u Hrvatskoj prekinuta, te neće biti nastavljena. Uz to, vrijedi spomenuti da je profesionalna LNFS (Španjolska) jedina europska liga koja nastavlja s natjecanjem. Sigurno je da će odluka o nastavku natjecanja naići na različite reakcije klubova, prvenstveno onih čiji su igrači izvan granica Hrvatske, čime je njihov povratak i sudjelovanje u nastavku natjecanja upitan. Također, ostaje za vidjeti kako će se osigurati sigurnosni uvjeti zaštite od korona-virusa, kao i uvjeti za igru u dvoranama tijekom ljetnih mjeseci. Jedno je sigurno, iako će odluka o nastavku natjecanja naići na brojne polemike, veseli činjenica da ćemo prvaka dobiti na parketu, a ne za “zelenim stolom” – piše Crofutsal.

M.D. / foto D.A.

- Oglas -