Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBURNA NOĆ ZA UČENIKE IZ SREBRENIKA - Četvero djece upućeno na odjel...

BURNA NOĆ ZA UČENIKE IZ SREBRENIKA – Četvero djece upućeno na odjel infektologije u KBC Split

Pretposljednji dan ekskurzije bio je prilično dramatičan za učenike 9. razreda Osnovne škole Špionica iz Srebrenika, kanton Tuzla. Naime, u noći sa petka na subotu petero učenika zatražilo je pomoć u Hitnoj službi Makarska zbog grčevitih bolova u trbuhu uz povraćanje.

Oni su se, kako doznajemo, nakon infuzijske terapije osjećali bolje te su upućeni natrag u hotel Bonaca u Makarskoj, u kojem su smješteni. No, kako nam je u telefonskom razgovoru potvrdila dežurna epidemiologinja u Splitu, u jutarnjim satima subote još je petero djece zatražilo pomoć u Hitnoj službi Makarska zbog istih simptoma ali su zbog epidemske pojavnosti, nakon infuzijske terapije i nadoknade elektrolita, ipak upućeni na odjel infektologije u KBC Split na daljnje pretrage.

Tek se treba utvrditi točan uzrok grčeva i povraćanja no mogućnost da se radi o trovanju hranom nije isključena – kazala je splitska epidemiologinja.

Ivan Šimić iz hotela Bonaca potvrdio nam je kako su učenici iz BiH koji su kod njih na smještaju zatražili pomoć na Hitnoj službi u Makarskoj ali kako, prema njegovim saznanjima, nitko nije završio u splitskoj bolnici

R.I.

- Oglas -