Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKultura'BRODOLOMKE' i prof. TONĆI PUHARIĆ 'pokorili' Podpeć

‘BRODOLOMKE’ i prof. TONĆI PUHARIĆ ‘pokorili’ Podpeć

Premda je u Podpeći, s obzirom na veličinu gledališta, uvijek gužva kad se zbiva kKuTz, sinoćnji prizori u tom tučepskom zaseoku dobrano su podsjetili na vrijeme kada se čak i na krovovima starih kuća tražilo mjesto više. A vjernoj kKuTz-ovoj publici i ovog je puta serviran izvrstan kulturni meni. Kao glazbeno predjelo, naime, nastupio je poznati trubač, profesor Tonći Puharić, koji je u pratnji Edija Hodžića na klavijaturama izveo nekoliko pjesama. Njegov svirački žar i fascinantnu energiju na kojoj bi mu pozavidjeli i puno mlađi publika je nagradila ovacijama kakve se ne doživljavaju često.

Ništa manje oduševljenja nisu izazvale ni briljantne dame – Ana Maras Harmander, Daria Lorenzi Flatz, Anita Matić i Sanja Milardović, u pratnji jedinog mušketira, Svena Šestaka, u predstavi ‘Brodolomke’. Kazališnu poslasticu koju je na tekst Ane Maras Harmander režirao Krešimir Dolenčić publika u Podpeći pratila je aktivno od prve do posljednje minute, smijući se, plačući i pjevajući na putovanju kroz tragikomičnu priču o četiri žene zarobljene na jednom mjestu i u sebi samima. Nevjerojatne glumačke transformacije, duhovitost i neposrednost osvojile su posjetitelje koji su ih ispratili ovacijama.

Ovacija je zasigurno bilo i u nepcima brojnih duša koje su se nakon službenog dijela programa okupile oko bronzina Blue sun gastro tima u kojem se ovog puta našao teleći rižot na podpećki način, a uz glazbenu kulisu kKuTz klape.

– Svugdje smo bili ali ovakav ambijent, ovakva publika i ovakvo gostoprimstvo su nešto što nosiš za cijeli život. Uživala sam na sceni ali i nakon, družeći se s ovim predivnim ljudima oko teće i uz kap dobrog vina. Nadam se da ćemo nekad ponovno gostovati u ovom raju – kazala je oduševljena Ana Maras Harmander

R.I.

- Oglas -