Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaRIVIJERABrelaBRELA Raspisan natječaj za dodjelu studentskih stipendija, iznosi do stotinjak eura mjesečno

BRELA Raspisan natječaj za dodjelu studentskih stipendija, iznosi do stotinjak eura mjesečno

Općina Brela je raspisala natječaj za dodjelu studentskih stipendija, a visina stipendije iznosi 53,09 eura za studente s prosjekom između 3,5 i 4,49, te 106,18 eura za studente s prosjekom iznad 4,5.

Stipendiju za uspješnost mogu ostvariti redovni studenti škola i fakulteta u sastavu nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske ili visokoškolskih obrazovnih institucija u inozemstvu, sa prebivalištem na području Općine Brela, i to studenti sveučilišta, fakulteta i umjetničkih akademija s prosjekom od 3,50 i više, te studenti veleučilišta i visokih škola s prosjekom od 4,50 i više.

Kriteriji na temelju kojih se vrši odabir kandidata za dodjelu Stipendija primjenjuju se za postignuća u prethodnoj godini školovanja. Za studente prve godine primjenjuje se opći uspjeh  u završne dvije godine srednjoškolskog obrazovanja s prosjekom od 4,50 i više, a za studente starijih godina minimalno ostvarenih 50 ECTS bodova od 60 ECTS bodova u prethodnoj godini studija.

Rok za podnošenje prijave na natječaj je 15 dana od dana objave natječaja na web stranici Općine Brela i oglasnoj ploči Općine Brela.

M.D./foto M.D.

- Oglas -