Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaSPORTBORISLAV BOĆO VUKOVIĆ: Nemoguć je apsolutni konsenzus o nastavku 1.HMNL

BORISLAV BOĆO VUKOVIĆ: Nemoguć je apsolutni konsenzus o nastavku 1.HMNL

U proteklim danima portal CRO Futsal objavio je niz mišljenja ljudi iz vrha hrvatskog futsala na temu nastavka natjecanja. Za posljednjeg sugovornika oatavljen je alfa i omega Novog vremena Apfel, Borislav Boćo Vuković, ujedno i prvi čovjek Plenuma prvoligaša.

‘Još krajem travnja predlagao sam predstavnicima prvoligaša nešto slično Španjolskom modelu. Nitko ne bi ispadao iz lige, u 1.HMNL bi ušla dva najbolja drugoligaša, a doigravanje bi se odigralo u jednoj dvorani u 4 dana. Bilo bi to nešto slično nekadašnjem Final Eight kupa, uz TV-prijenos koji bi zasigurno bio hit u euro-razmjerima. Klubovima bi to bila najjeftinija opcija za završnicu prvenstva, a prvaka bismo dobili na parketu. Nešto kasnije predložio sam završnicu sa 6 klubova u doigravanju, no predstavnici klubova nisu pokazali raspoloživost za raspravu.’ – govori nam u uvodu razgovora Borislav Vuković kojem je jasno da je teško naći rješenje koje će zadovoljiti sve strane.

‘Apsolutni konsenzus je u ovoj situaciji nemoguć. Kada govorimo o regularnosti natjecanja, zasigurno je veća regularnost s nastavkom natjecanja negoli imati zaključnu tablicu nakon 15 odigranih kola. Igrati ili ne? Ja sam uvijek za igru. Igrat će se uz sve mjere koje propišu epidemiolozi. Jedna ili dvije pobjede? Možda sve stane u jedan penal. Pa i svjetska i europska prvenstva se znaju tako rješavati, a i naš je futsal nerijetko bio u takvim dramatičnim raspucavanjima. Neigranjem pokazujemo slabosti, a igranjem ćemo postati samo bolji kao sustav i kao organizacija’ – kazao je Vuković za CRO Futsal .

M. D. /foto D. A.

- Oglas -