Nedjelja, 10 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIBJELOVAR Otkrivena spomen-ploča hrvatskom branitelju Makaraninu Siniši Paunoviću

BJELOVAR Otkrivena spomen-ploča hrvatskom branitelju Makaraninu Siniši Paunoviću

Uoči Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja,na Spomen području Barutana otkrivena je spomen ploča u čast hrvatskom branitelju, Makaraninu Siniši Paunoviću koji je poginuo u obrani grada.

Spomen ploču, koja je postavljena na inicijativu Udruge 156.brigade HV-a Makarska Vrgorac , otkrili su predstavnici Udruge i Grada Makarske na čelu s gradonačelnikom Zoranom Paunovićem, a pridružili su im se članovi njihovih obitelji te predstavnici Grada Bjelovara – gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić, kao i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje, Igor Crnomarić.

Uz gradonačelnika Paunovića, makarsku delegaciju su činili Predsjednica Udruge udovica Domovinskog rata grada Makarske i supruga poginulog branitelja Siniše Paunovića  Lenka Paunović , zatim  Marija Skender, dopredsjednica Udruge udovica Domovinskog rata Makarska, kao i predstavnici Udruge 156. brigade Hrvatske vojske Makarska- Vrgorac  predsjednik Stjepan Kotarac, tajnik Siniša Mračević, te članovi Upravnog odbora Ante Tonći Mendeš, Teo Mirko i Tonči Čović.

–Nažalost, većina vojarni u Hrvatskoj oslobođena je na miran način, no mi Bjelovarčani smo svoju slobodu platili na skup način, životima ovih deset bjelovarskih vitezova te jednim vitezom iz Makarske – rekao je Dario Hrebak. U duhu toga, tijekom razgovora s gradonačelnikom Makarske, Zoranom Paunovićem, zaključili su da treba graditi suradnju naša dva grada.

– Mi ćemo sigurno cijeniti doprinos Siniše Paunovića u oslobađanju Bjelovara – naglasio je Hrebak.

Supruzi Siniše Paunovića još jednom je izrazio iskrenu sućut, a svima koji su dali svoje živote jasno je poručio: „Vječna im slava i hvala im!“

Gradonačelnik Makarske, Zoran Paunović izrazio je svoje osjećaje i zahvalnost što je inicijativa za postavljanje spomen-ploče dobila podršku.

– Iako smo se danas okupili zbog tužnog događaja, meni je zaista toplo oko srca. Kada je u početku došlo do inicijative da bi zaista trebalo napraviti spomen-ploču u Bjelovaru, objeručke sam to prihvatio. Iako je prošlo puno godina od završetka rata, a još više godina od pogibije našega sugrađanina, gospodina Siniše Paunovića, ne smijemo, pogotovo mi koji smo na nekim izvršnim pozicijama političke moći, zaboraviti ljude koji su dali ono najvrjednije, a to je svoj život, da bismo mi živjeli u miru i blagostanju – rekao je Paunović, prenosi Bjelovar.info.

– Udruga 156. brigade HV-a Makarska- Vrgorac, u ostvarenju projekta zahvaljuje se Gradskim upravama gradova Makarska i Bjelovar. Gradonačelniku grada Makarske gosp. Zoranu Paunoviću, gradonačelniku grada Bjelovara gosp. Dariu Hrebaku, gospodi Igoru Crnomariću, Stjepanu Budinskom i Damiru Kuzmaniću – poručili su predstavnici makarske udruge.

MD/ foto Udruga 156.brigade HV-a Makarska-Vrgorac

- Oglas -