Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBiH: Još četvero umrlih od koronavirusa u Banjoj Luci

BiH: Još četvero umrlih od koronavirusa u Banjoj Luci

Još četiri osobe umrle su u Bosni i Hercegovini između subote i nedjelje usljed zdravstvenih komplikacija prouzročenih koronavirusom pa je ukupni broj takvih smrtnih slučajeva povećan na 76.

Sva četiri smrtna slučaja ponovo su vezana za Banju Luku. Iz Kliničkog centra u tom gradu u priopćenju su potvrdili kako su umrla dva muškarca i dvije žene koji su se tamo liječili.

Najmlađi bolesnik među njima imao je 47 godina a najstarija žrtva je žena koja je preminula u 78. godini.

Svi preminuli živjeli su na širem području Banje Luke, grada u kojemu je svo vrijeme najveće žarište epidemije proizročene virusom SARS-CoV-2 i u kojemu je do sada registrirana četvrtina od ukupnog broja od nešto više od 1800 zaraženih u BiH.

Unatoč sve strožijim restrikcijama koje nameću vlasti u Republici Srpskoj uključujući i cjelodnevni policijski sat ovog vikenda broj zaraženih u tom entitetu raste znatno brže nego u Federaciji BiH gdje su te mjere puno blaže.

Zaraza koronavirosum potvrđena je i u prostorima Kliničkog centra u Banjoj Luci u kojemu su bili zbog toga prisiljeni premještati pacijente iz nekih odjela.

Među zaraženima je i 14 liječnika te najveće bolnice u RS u kojoj se tretiraju i najteži pacijenti zaraženi kornavirusom.

Hina / foto facebook

- Oglas -