Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTBICIKLIZAM Ivan Okmažić vrlo dobar na otvaranju nove sezone

BICIKLIZAM Ivan Okmažić vrlo dobar na otvaranju nove sezone

U nedjelju 17. ožujka službeno je započela nova biciklistička sezona. Veliki broj vozača iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Belgije, Italije, okupio se na prvoj utrci Kupa Hrvatske, XCO Lošinj, utrci C1 ranga koja je donosila bodove za svjetsku rang listu.

Krug je bio dužine 4.7 kilometara, a sastojao se od velikog broja kratkih, ali strmih uspona, skokova i zahtjevih spusteva. Dodatnu težinu stazi ja zadavo teren koji je bio krševit, pa je na cijeloj stazi u uvali Čikat bilo puno oštrih kamenja na koje se s lakoćom mogla probit guma. Stoga su vozači morali biti dodatno koncentrirani i ne samo pokušati biti što brži, već i što precizniji.

Na utrci je nastupio član BK Makarske – Ivan Okmažić. Od starta se Ivan polako, ali sigurno probijao prema naprijed. Otežavajuće se bilo probijati s obzirom da je staza bila pretežio uska, pa je pretjecanje bilo rizično. Iz kruga u krug, Ivan je hvatao sve veći broj natjecatelja. Nakon dugih 7 krugova, ali brze i kontrolirane vožnje završio je na 9. mjestu, te uzeo bodove za svjetsku rang listu.

Obzirom da je trka bodovana i za Kup Hrvatske, zauzeo je 3. mjesto iza Frana Bošnjaka i Roka Fržopa. Početak sezone je često najteži, zbog povratka na utrke i povratiti osjećaj utrkivanja što je izazovno, te započeti sezonu u ovom stilu je bitna motivacija za nastavak. Sljedeća utrka na rasporedu je već idućeg vikenda, što će biti nova prilika za vozače BK Makarska,
foto: privatni album

- Oglas -