Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaAUSTRIJA Ukidaju se mjere izolacije za necijepljene

AUSTRIJA Ukidaju se mjere izolacije za necijepljene

U Austriji će se mjere ograničenja za osobe koje nisu u potpunosti cijepljene protiv koronavirusa ukinuti u ponedjeljak jer je pritisak na bolnice smanjen, objavila je tamošnja vlada. Broj novozaraženih koronavirusom i dalje raste, potaknut iznimno zaraznom omikron varijantom, piše Telegram .

Tako je danas zabilježeno iznad 30.000 novozaraženih, rekao je ministar zdravstva Wolfgang Mueckstein na konferenciji za novinare, dodajući da će u sljedeća dva tjedna dostići vrhunac s oko 35.000 do 40.000 novih slučajeva dnevno.

Međutim, stopa popunjenosti bolničkih kreveta i kreveta intenzivne njege – pada.

“Zaključili smo da su mjere ograničenja za necijepljene osobe u Austriji opravdane samo u slučaju prijetnje neposrednog preopterećenja kapaciteta intenzivne njege”, rekao je Mueckstein, dodajući da stručnjaci to više ne smatraju potrebnim.

Podsjetimo, od 15. studenoga oni koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa bili su pod izolacijom, što znači da im je bilo dopušteno napustiti svoje domove samo iz ograničenog broja razloga, kao što su kupnja osnovnih potrepština ili posao. Mjera, koja je tijekom Božića bila suspendirana, kritizirana je kao vrlo teška za provedbu.

Iako će ograničenje njihova kretanja biti ukinuto, necijepljenima će i dalje biti zabranjeno sudjelovati u nizu aktivnosti, uključujući posjet restoranima ili kupnju stvari koje ne spadaju u osnovne potrepštine, a sve u sklopu vladinih napora da poveća stopu cijepljenja, koja je među najnižima u zapadnoj Europi.

M.D./foto M.D.

- Oglas -