Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaANTE PRANIĆ: Ujedinit ćemo Dalmaciju brisanjem županijskih granica

ANTE PRANIĆ: Ujedinit ćemo Dalmaciju brisanjem županijskih granica

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić na svom je Facebook profilu objavio kako će se brisanjem županijskih granica ujediniti Dalmacija.

-Uzeo sam Dalmaciju kao primjer. Umjesto četiri strategije razvoja želimo imati jednu. Dalmacija je prirodna regija, jedinstvena destinacija! Ujedinit ćemo i mnoge procese javnih nabava! Zamislite uštede! Zamislite samo koliko bi smanjili broj trenutnih ravnatelja, direktora, pročelnika po županijama…Sve strateške dokumente treba donositi jedinstveno na razini regije! Zamislite samo koliko bi se radnih procesa ubrzalo, a reduciranjem radnih procesa smanjilo bi se opterećenje na državnu administraciju.

Trebamo ojačati veće gradove prepuštanjem sadašnjih županijskih ovlasti na same gradove. Sigurno bi Dubrovnik, Split, Šibenik i Zadar dobili još veće ovlasti na svojim područjima i bili bi u većoj mogućnosti razvijati svoje prirodne potencijale. Zašto uopće Splitsko-dalmatinska županija upravlja Benama? Na Marjanu se ne zna koja je razina za što nadležna. Ima primjera koliko želite. Sve u korist građana.

Koliko su županijske granice besmislene u Hrvatskoj vidi se na primjeru površinom najveće općine u državi. Lička općina Gračac se nalazi u Zadarskoj županiji. Imamo jako puno nelogičnosti u sadašnjem teritorijalnom preustoju Hrvatske. Zdravi razum mnogo toga ne može objasniti. Tražimo vašu podršku da se krene u reformu svih reformi. Novi model preustoja Hrvatske za bolju budućnost.
M. D.

- Oglas -