Nedjelja, 10 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaAnte Gelo počasni građanin Makarske: "Prepoznao je glazbenu dušu Makarana"

Ante Gelo počasni građanin Makarske: “Prepoznao je glazbenu dušu Makarana”

Glazbenik Ante Gelo predložen je za počasnog građanina Makarske te će se ova odluka naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Kako se navodi u zaključku, Gelo je svojim iznimnim angažmanom kao jedan od organizatora Makarska Jazz Festivala, i svojim osobnim zalaganjima, omogućio da Makarska postane prepoznatljiva destinacija među ljubiteljima kvalitetne glazbe, te je time zaslužan za promicanje položaja i ugleda Grada Makarske.

– Rođeni Zagrepčanin Ante Gelo već godinama je rado viđen gost u Makarskoj. Glazbenik koji je surađivao s nebrojenim renomiranim umjetnicima u Hrvatskoj i inozemstvu, u Makarskoj je pronašao najbliže suradnike i s njima stvorio nadaleko prepoznatljivi Makarska Jazz Festival. Kao jedan od organizatora festivala, uz Klaudiju Vuković i Igora Gojaka, podigao je makarsku festivalsku scenu na višu razinu. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i ugledu koji Gelo uživa u glazbenom svijetu svaki projekt u kojem sudjeluje privlači veliku pozornost i okuplja mnogo poklonika.  Zasigurno je jedan od najzaslužnijih što Makarska danas ima festival na kojem rado nastupaju najugledniji jazz izvođači i koji je stavio Makarsku na prestižnu glazbenu kartu svijeta. Grad Makarska i TZ Makarska su prepoznali vrijednost takvog projekta i svih ovih godina stoje iza Makarska Jazz Festivala

Iznimno cijenjen i priznat od struke i publike svugdje je dobrodošao, ali s Makarskom je razvio posebnu vezu i uvijek se rado vraća, kako i sam kaže, među svoje.

Prepoznao je glazbenu dušu Makarana i zahvaljujući toj posebnoj vezi koju je razvio s našim gradom i našim ljudima, pomogao je stvoriti izniman događaj koji se iščekuje, o kojem se priča mjesecima, događaj čije slike i zvukovi obilaze svijet na ponos svih nas. Želimo da zna da smo sretni i zahvalni što je odabrao baš Makarsku i da će ovdje zauvijek imati svoj drugi dom, navodi se u zaključku.

M.D./foto M.D.

 

- Oglas -