Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPETI DAN: HGSS nastavlja potragu za Poljakom na Biokovu

PETI DAN: HGSS nastavlja potragu za Poljakom na Biokovu

Hrvatska gorska službe spašavanja (HGSS) u utorak je nastavila potragu za poljskim državljaninom na Biokovu koji je nestao u petak popodne na strmom predjelu između Bukovca i Sv. Ilije.

“Još nije došlo loše vrijeme tako da je potraga nastavljena. Nešto smo suzili zonu potrage na sumnjivo područje, ali još nemamo nikakvih indicija vezano za današnji prostor da bi osoba mogla biti tu, ali radimo pretragu terena”, rekao je jutros za Hinu pročelnik HGSS-a Makarska Ante Kukavica.

Pretražit će tri do četiri sumnjive lokacije na terenu pa će se prebaciti na drugi. Dodao je da su obišli dosta terena, tražili su duboko, te ponovio kako se radi o teškom terenu.

“Trošimo puno resursa i ljudstva. Ljudi se umaraju, temperature su ogromne. Sad će malo kiša pasti, sve je klizavo, bit će peterostruko više opasnije”, istaknuo je Kukavica.

U potrazi sudjeluje više stanica HGSS-a, a na terenu je stalno od 25 do 40 ljudi. Budući da je vrijeme oblačno, u potrazi trenutno ne sudjeluje helikopter HRZ-a.

Stranog se državljanina i dalje traži na najstrmijem dijelu planine Biokovo podno vrha Svetog Ilije, njegovoj posljednjoj poznatoj lokaciji.

HGSS je u ponedjeljak izvijestio da dio timova pretražuje staze i segmente, a ostali timovi imaju specijalističke zadatke te pretražuju litice i grebene Biokova.
Hina

- Oglas -