Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanja15. TRAVNJA U MAKARSKOJ 'LEPA BRENA PROJECT' Jasna Đuričić predvodi glumačku ekipu...

15. TRAVNJA U MAKARSKOJ ‘LEPA BRENA PROJECT’ Jasna Đuričić predvodi glumačku ekipu u predstavi o legendarnoj pjevačici

Najavljen kao kazališno-glazbeni-scenski spektakl, predstava “Lepa Brena Project” na svojoj hrvatskoj turneji od prve najave izaziva veliki interes publike.Prvih šest izvedbi u Zagrebu i Rijeci rasprodano je u svega tri dana, dok je u isto toliko vremena već ‘otišlo’ pola kapaciteta velike dvorane na Gripama gdje gostuje 16. travnja. Dan ranije, 15. travnja, predstavu će moći pogledati i publika u dvorani Gradskog sportskog centra u Makarskoj,s početkom u 20 sati.

Predstava, čiji su autori i redatelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i hrvatske autorice Vedrane Klepice. Kroz likove Brena Jugoslavenka, Brena Seksualnosti, Brena Biznismenka, Brena Graditeljstva i Brena Pjesme prikazana je kompletna ličnost Lepe Brene i problemi s kojima se naše društvo susretalo posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, a susreće se i danas.

Na pozornici se izmjenjuju prvaci beogradskog glumišta: Jasna Đuričić – prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolju europsku glumicu, čiji je zadnji film “Quo Vadis, Aida” bio nominiran za Oscara, kao i najnagrađivaniji beogradski glumci svoje generacije Aleksandra Janković, Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović, Jovana Gavrilović, Tamara Krcunović, Vladimir Aleksić te Ivan Marković.

– Sretni smo što, unatoč zahtjevnom rasporedu glumačke ekipe, imamo priliku predstavu dovesti i u predivnu Makarsku 15. travnja. Pozivamo publiku ne samo iz Makarske već i Baške Vode, Tučepa, Brela, Podgore, Gradca…ali i Metkovića, Opuzena, Ploča i Čapljine da nam se pridruže i uživaju u izvedbi odlične glumačke ekipe Bitef teatra! I u Makarskoj, kao i u svim gradovima, gledatelje očekuje vrhunska produkcija i predstava o kojoj će još dugo govoriti” poručuje Vedran Strukar, direktor zagrebačke kompanije Premier Media Group, koja organizira turneju ove kazališne uspješnice.

Ulaznice za Makarsku dostupne su na stranici www.mojekarte.hr .

- Oglas -