Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAŽupanijske ceste su dale zeleno svjetlo na ulaz i izlaz na franjevački...

Županijske ceste su dale zeleno svjetlo na ulaz i izlaz na franjevački parking

Posljednjih dana očigledno je da će na istom mjestu, kao priključak na županijsku cestu (Obalu kralja Tomislava), biti i ulaz i izlaz, a ne samo ulaz kako se prvotno najavljivalo. Budući je cesta pod upravom Županijskih cesta Split, provjerili smo jesu li i kada dali suglasnost za ovakvo prometno rješenje.

– Sudjelujući u postupku izdavanja posebnih uvjeta po pozivu Grada Makarske, Upravni odjel za razvoj Grada, Županijske ceste Split izdale su posebne uvjete, dana 21. veljače, te potvrdu glavnog projekta, dana 3. svibnja, za izgradnju privatnog parkirališta u javnom korištenju na k.č.z. 4271/1, k.č.z. 4271/2 i k.č.z. 4272 k.o. Makarska-Makar. Parkiralište ima priključak na javnu županijsku cestu ŽC 6197, stoji u odgovoru s potpisom Hrvoja Balića, voditelja službe za građenje.

Budući će se izlaziti prije same okuke u kojoj parkiraju autobusi, a nasuprot se nalazi i parkiralište ispred Osejave, pitanje je kako će funkcionirati ovakvo prometno rješenje, međutim, činjenica je da su i MUP i Županijske ceste dale zeleno svjetlo.

Ivona Ćirak /foto O.Franić

- Oglas -