Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaŽupanija objavila natječaj za financiranje javnih potreba u kulturi, evo tko se...

Županija objavila natječaj za financiranje javnih potreba u kulturi, evo tko se može prijaviti

Splitsko-dalmatinska županija objavila je poziv za financiranje javnih potreba u kulturi u 2024. godini, a projekti se financiraju iz županijjskog proračuna.
iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije

Cilj javnog poziva je subvencioniranje trgovačkih društava i kulturnih ustanova koje promiču djelatnost i projekte kulturnog stvaralaštva, sufinanciranje programa ustanova koje se bave scenskom, koncertnom, filmskom i fotografskom djelatnošću, izravna pomoć gradovima i općinama u organiziranju kulturnog života i pomoć u organizaciji memorijalnih turnira kao kulturnih događanja u lokalnim sredinama.

Prihvatljivi projekti, odnosno programi i aktivnosti su razmjena kulturnih sadržaja između jedinica lokalne samouprave i ustanova u kulturi, razmjena kulturnih sadržaja u ustanovama u kulturi, razmjena kulturnih sadržaja ustanova u kulturi i jedinica lokalne samouprave s s nacionalni kulturnim ustanovama, nakladnička djelatnost na području županije, održavanje kulturno-umjetničkih manifestacija i sportskih događanja kulturno-memorijalnog karaktera od javnog interesa.

M.D./foto M.D.

- Oglas -