Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOŽupanija nabavila 11 novih vozila hitne medicinske pomoći, dva idu u Makarsku

Županija nabavila 11 novih vozila hitne medicinske pomoći, dva idu u Makarsku

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban danas je ispred zgrade Županije ravnatelju Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr. Leu Luetiću predao ključeve 11 novih vozila hitne medicinske pomoći.

-Ove godine smo zajednički osigurali nabavu čak 11 vozila, ukupne vrijednosti 1.000.950 € te možemo slobodno reći da naša HMP ima prosječno najmlađi vozni park u cijeloj Hrvatskoj, kazao je župan u izjavi za medije.

Kako je dodao Boban, od ovih 11 vozila tri su predviđena za područje Splita, dva za Makarsku te po jedno vozilo za Imotski, Vrgorac, Solin, Kaštela, Muć i Sinj.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr. Leo Luetić zahvalio se na donaciji, kazavši da novih 11 vozila podižu razinu dostupnosti, brzine i sigurnosti pacijenata i vozača HMP.

– Možda javnost nije upoznata s činjenicom da naših stotinjak vozila godišnje prijeđu više od četiri milijuna kilometara. Lako je izračunati koliko jedno takvo vozilo prijeđe u prosjeku, što je ujedno i odgovor na vaše pitanje jesmo li s ovom nabavkom zaokružili proces obnove voznog parka.

– Na upit imamo li dostatan broj vozača, medicinskih tehničara i liječnika mogu reći da zasad nemamo većih problema, ali je, kao i u cijeloj Hrvatskoj, sve izraženiji problem zadržavanja mladih liječnika ne samo u hitnoj medicini nego općenito – kazao je dr. Luetić.

- Oglas -