Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotŽupan primio Makaranina Tonija Vujčića, osvajača šahovskog zlata na zimskoj olimpijadi gluhih

Župan primio Makaranina Tonija Vujčića, osvajača šahovskog zlata na zimskoj olimpijadi gluhih

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić u ponedjeljak su primili majstorskog kandidata i hrvatskog reprezentativca, Makaranina Tonija Vujčića.

Vujčić je osvajač zlatne medalje za hrvatsku reprezentaciju u klasičnom šahu na 20. Zimskim olimpijskim igrama gluhih, održanima u Turskoj.

Boban je tom prilikom istaknuo dugogodišnju suradnju koju Splitsko-dalmatinska županija ima sa Županijskim sportskim saveznom gluhih.

„Ovo je povijesna zlatna medalja u šahu iz kategorije gluhih. Vrlo rijetko ćete na svijetu naći toliko svjetskih uspjeha kao što imamo iz Sportskog saveza gluhih Splitsko-dalmatinske županije. To je dokaz da oni sjajno rade, a Tonijeva vrlo velika vrlina je što okuplja djecu u Makarskoj, za koju organizira školu šaha“, izjavio je Boban.

Dodao je da će za ovaj uspjeh i rad s djecom Županija osigurati financijsku pomoć putem saveza. „Oni svaku donaciju koriste u daljnji razvoj sportaša iz kategorije gluhih i nagluhih osoba“, zaključio je župan, dok se Toni Vujčić zahvalio svima koji su pomogli u postizanju ovog uspjeha.
MD/foto Dalmacija.hr

- Oglas -