Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAŽUPAN BOBAN O PREMJEŠTAJU ŠTIĆENIKA MAKARSKOG DOMA Svatko će u Biokovci biti...

ŽUPAN BOBAN O PREMJEŠTAJU ŠTIĆENIKA MAKARSKOG DOMA Svatko će u Biokovci biti u svojoj sobi, u pitanju su pokretne osobe koje ćemo lako preseliti

Župan Blaženko Boban danas je, kako smo već izvijestili, posjetio bolnicu Biokovka, a medijima je potvrdio da će se tamo premješta i 12 štićenika makarskog Doma za starije i nemoćne.

-U toj će bolnici svatko biti u svojoj sobi. Riječ je o pokretnim osobama čije će preseljenje u Biokovku biti lakše izvedivo, izjavio je za Hinu župan Boban.

Podsjetimo, svih 54 umirovljenika koji su iz splitskog doma u Vukovarskoj prevezeni u Biokovku negativni su na koronavirus.

Na pitanje je li stigao inspekcijski nalaz nadzora u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici, župan Boban je odgovorio da nije te je ponovio kako će, čim ga dobije, donijeti odluku, “ali pod uvjetom da nalaz pokaže da je bilo propusta”

Danas su iz Županijskoga stožera Civilne zaštite priopćili da je od 123 testirana korisnika Doma u Vukovarskoj ulici zasad pozitivno 54, a od 80 testiranih djelatnika pozitivno je njih 11.

U tjedan dana iz tog je doma umrlo četvero štićenika.

 

Stožer je izvijestio i da je jutros u KBC-u umro korisnik Doma za starije i nemoćne iz Dicma, a kako je rečeno na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera u Zagrebu, riječ je muškoj osobi rođenoj 1941. godine.

Taj je muškarac danas druga umrla osoba u splitskome KBC-u, jer je umrla i žena rođena 1935. godine, korisnica doma u Vukovarskoj.

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera u Zagrebu za oboje danas umrlih je rečeno da su kronični bolesnici.

Hina / M. D.

- Oglas -