Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaZLATOUSTI PRED POSLJEDNJOM 'CAREVOM VEČEROM' U MAKARSKOJ S ovom predstavom smo u...

ZLATOUSTI PRED POSLJEDNJOM ‘CAREVOM VEČEROM’ U MAKARSKOJ S ovom predstavom smo u cjelosti uspjeli zadovoljiti formu kazališta

Za one koji nisu iskoristili nijednu od četiri prilike za pogledati najnoviji uradak makarskih Zlatoustih, predstavu Careva večera, imamo lijepu vijest – peta i po svemu sudeći posljednja izvedba u Makarskoj na redu je u subotu 20.srpnja, s početkom u 21 sat na Ljetnoj pozornici.

Adaptacija ‘Večere s idiotom’ autora Francisa A. Webera do sada je redovito punila gledalište na Ljetnoj pozornici, koje je s ovacijama ispraćivalo glumačku ekipu predvođenu Tonijem Pašalićem i Lovrencom Laušićem, Zlatouste je u međuvremenu gledala publika na Slimenu i u Zadvarju, a skorija budućnost nosi daljnje nastupe u susjednim mjestima i općinama Makarske rivijere, ali i u gradovima poput Gopsića i Travnika, uz nekakvu zajedničku ocjenu da je naša glumačka družina na čelu s Davorom Šegotom ovaj put uspjela izvući najbolje od sebe. Uoči posljednje predstave u Makarskoj porazgovarali smo s ‘prvim među jednakima’ u redovima Zlatoustih, autorom ove adaptacije te potpisnikom svih dosadašnjih ljetnih hitova makarske kazališne trupe.

– Oko Careve večere nas uistinu prati taj komentar da nam je u pitanju najbolja predstava do sada, ali na stranu sve to – kao redatelj i adaptator sam stvarno jako zadovoljan kako sve funkcionira. Imamo tu par novih elemenata u odnosu na ranije, primjerice u odnosu na predstavu Žalosno gdje su dvoje glumaca ‘držali’ predatavu dugu 75 minuta, sada dvojica glavnih likova uz ‘pobočnike’ uspijevaju držati radnju gotovo sat i 40 minuta, što je na nivou priče koju izvode profesionalni glumci. Možemo razgovarati o nekim nijansama likova, međutim u osnovi se radi o predstavi koja je u cjelosti zadovoljila formu kazališta i ako uzmemo u obzir da su u pitanju glumci amateri, koji uz to i nemaju uvjeta za kvalitetnu vježbu i pripremu, možemo biti samo jako sretni kvalitetom koju su izvukli na površinu – zaključuje Šegota.
O.Franić

- Oglas -