Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaZLATOUSTI PRIPREMAJU CAREVU VEČERU 'Toni Pašalić i Lovre Laušić postaju kandidati za...

ZLATOUSTI PRIPREMAJU CAREVU VEČERU ‘Toni Pašalić i Lovre Laušić postaju kandidati za profesionalni teatar’

Makarsko amatersko kazalište ‘Zlatousti’ ima novog asa u rukavu za svoju vjernu publiku. Nakon što su prije samo nekoliko dana predstavili dugo pripremani foto-strip Super Günther, u nedjelju 2. lipnja na Ljetnoj pozornici održat će se premijera njihove nove predstave ‘Careva večera‘ koju će Makarani nakon toga moći pogledati i u srijedu 5.lipnja, petak 7.lipnja te u nedjelju 9.lipnja.

Kako nam je otkrio ‘glavni krivac’, voditelj Davor Šegota, riječ je o tekstu ‘Večera s idiotom’ autora Francisa A. Webera, po kojem je već ranije snimljen film i napravljena kazališna predstava. Tekst upravo te predstave Šegoti je pribavio Miodrag Bandur koji ju gledao u Beogradu i oduševio se. Voditelju Zlatoustih nije trebalo dugo da tekst adaptira i režira predstavu naziva ‘Careva večera’, komediju koja će, kao i brojne prijašnje, uveseliti obožavatelje ove kazališne družine. Ulaznice za nadolazeću predstavu moći će se kupiti u pretprodaji u agenciji Turist biro.

-Radilo se četiri mjeseca i mogu mirne duše kazati kako vjerujem da smo stvorili predstavu koja će Zlatouste podignuti na jedan viši nivo. Riječ je, dakako, o komediji, čija je radnja smještena na kraj 70-ih i početak 80-ih godina prošlog stoljeća. U igri je osam glumaca, s tim da su dvojica, Toni Pašalić i Lovre Laušić na sceni od prve do posljednje minute. Vjerujem kako će njih dvojica s ovim velikim i ozbiljnim ulogama napraviti prve korake prema profesionalnom teatru – najavljuje Šegota.

 

R.I.

- Oglas -