Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaZEN OPUZEN Festival koji mijenja lice grada

ZEN OPUZEN Festival koji mijenja lice grada

U različitoj ponudi kulturnih događanja u našem gradu i relativno bližoj okolici, ovih nam je dana zapela za oko najava petog izdanja Street Art Festivala Zen OpuZen, koji se praktički na sat vremena od Makarske održava od 28.do 30.lipnja.

Ovaj praznik ulične umjetnosti u Opuzenu tako već petu godinu za redom oživljava i uljepšava gradske fasade od strane umjetnika sa svih strana svijeta, donoseći pritom neke zapanjujuće rezultate, od kojih vam dio prenosimo u popratnoj fotogaleriji. Kako nam je kazao organizator festivala Ivan Giovanni Aničić , pokretanjem prvog festivala 2015.godine pokušalo se udahnuti nekakav život u grad, a potom je ulična umjetnost iz godine u godinu pomalo uljepšavala Opuzen pretvarajući ga u jedinstvenu živu galeriju.

– Bit svega je da su nam mladi počeli odlaziti u inozemstvo, da smo postali jadni i odlučili nešto pokrenuti, oživjeti stvari u mjestu. Evo, do pete godine festivala ostvarili smo preko 70 murala, grafita i drugih umjetničkih radova na ukupno oko 3.000 kvadrata a dolaze nam umjetnici od Hrvatske, preko ostatka Europe, Amerike, Južne Amerike sve do Azije – govori Aničić. Uz dosadašnje radove, gostovanje međunarodnog društva od 40ak umjetnika, popratnim radionicama te zabavnim programom – u kojem ove godine sudjeluje i makarski duo Linda Evans – Zen OpuZen, čini se festivalom kojeg bi se moralo posjetiti.

O.F. / fotografije Srđan Jelavić / ZenOpuzen

- Oglas -