Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAZELENKA Otužno igralište napokon dobiva nove sprave, dogradonačelnik kaže: nije zbog izbora

ZELENKA Otužno igralište napokon dobiva nove sprave, dogradonačelnik kaže: nije zbog izbora

Trenutno je u tijeku obnova i rekonstrukcija dječjeg igrališta na Zelenki u vrijednosti 100 tisuća kuna. Rekonstrukcija uključuje popravke postojećih sprava te zamjenu uništenih ili dotrajalih, a također se postavlja i nova ograda na ogradnim zidovima oko igrališta.

– Postojeće sprace koje su uništene i nesigurne za uporabu zamijenit ćemo novima, a ja bih iskoristio priliku i uputio zamolbu roditeljima i starijoj djeci da se kod korištenja sprava pripazi i apelirao bih na roditelje jer tinejdžeri oštete dosta sprava. Očito je da ćemo tu morati postaviti video nadzor za koji je ostavljen novac u proračunu. Sad samo treba proći zakonsku proceduru potrebnu za postavljanje video nadzora, kazao nam je dogradonačelnik Joze Vranješ.

– Gradu nije problem da se ta igrališta vrhunski opreme, ali ta oprema koja je namijenjena djeci do 10 godina nije za onu od 15-ak i više godina, kaže Vranješ.

Zašto ste tek sad odlučili za popravke, godinama se nije popravljalo i nije bilo sigurno za djecu?

– Mi smo ulagali prije dvije godine, nije točno da se ulaže tek sad. Ako vratite film unazad dvije godine, što sam bio objavio i na svojem Fb profilu, mi smo bili postavili ogradu, barem 150 metara ograde, a postavili smo i neke nove igračke. No s ovakvim načinom korištenja morali bismo ih mijenjati svaka tri mjeseca, što nije normalno, objašnjava dogradonačelnik.

S obzirom na rastući kvart koji se širi u svim smjerovima i sve veći broj obitelji s malom djecom, nije li potpuno neadekvatno imati samo jedno jedino igralište?

– Tijekom ove godine realizirat će se igralište kod Croduxa, gdje će biti parking, a bit će i jedno uz novi dječji vrtić, odvratio je Vranješ.

Na naše pitanje ima li kakvo gradsko zemljište sjevernije, kazao je da ima kod Kuće Sunca, koja će biti izgrađena na velikoj gradskoj parceli.

– To je jedina lokacija, ali moglo bi se izdvojiti dio za igralište, jer se radi o velikom zemljištu, zaključio je dogradonačelnik.

Ivona Ćirak

 

- Oglas -